XBLOG logo @2x

Η LG παρουσιάζει τις νέες τηλεοράσεις Cinema 3D Smart TV [CES 2012]

Η LG Electronics, στο πλαίσιο της έκθεσης Consumer Electronics Show (CES) 2012 που διεξάγεται στο Λας Βέγκας, παρουσιάζει ό,τι νεότερο στην τρισδιάστατη ψυχαγωγία!

Με αιχμή του δόρατος την εντυπωσιακή 3D OLED TV 55 ιντσών και τη γιγαντιαία 3D Ultra Definition (UD) τηλεόραση των 84 ιντσών, η LG παρουσιάζει μία ευρεία γκάμα νέων προϊόντων, τεχνολογιών και λειτουργιών, που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των καταναλωτών παγκοσμίως.

Μία εξ ολοκλήρου αναβαθμισμένη εμπειρία CINEMA 3D περιμένει τους καταναλωτές, καθώς η νέα σειρά τηλεοράσεων CINEMA 3D Smart TV της LG, οι οθόνες Η/Υ και οι προβολείς έχουν βελτιστοποιηθεί πλήρως με νέες και αναβαθμισμένες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά, συμπεριλαμβανομένου του πλήρους ανεπτυγμένου οικοσυστήματος Smart TV της LG, το οποίο περιέχει περισσότερες από 1.200 εφαρμογές και premium 3D περιεχόμενο.

Εντυπωσιακές τηλεοράσεις CINEMA 3D Smart TV

Εν όψει της αυξανόμενης ποσότητας και ποιότητας του 3D περιεχομένου, έχει αυξηθεί η καταναλωτική ζήτηση για τηλεοράσεις μεγαλύτερου μεγέθους, που μπορούν να προσφέρουν πιο ρεαλιστική και συναρπαστική 3D εμπειρία θέασης. Η φετινή σειρά CINEMA 3D Smart TVs της LG, περιλαμβάνει μία πλούσια γκάμα τηλεοράσεων με μεγάλη οθόνη, που εκτείνονται από τις 55 έως και τις 84 ίντσες.

Οι επισκέπτες της έκθεσης CES 2012, έχουν την ευκαιρία να περιηγηθούν στο περίπτερο της LG, και συγκεκριμένα στο χώρο CINEMA 3D, όπου θα προμηθευτούν τα πιο πρόσφατα CINEMA 3D γυαλιά με τη νέα σχεδίαση και τους καμπυλωτούς φακούς. Χρησιμοποιώντας το ίδιο ζευγάρι CINEMA 3D γυαλιών σε ολόκληρο τον εκθεσιακό χώρο της LG, μπορούν να εξερευνήσουν μία μεγάλη πληθώρα τρισδιάστατων προϊόντων της LG, όπως τηλεοράσεις CINEMA 3D Smart TV, τρισδιάστατες οθόνες Η/Υ, 3D notebooks και 3D προβολείς.

Παράλληλα, όσοι επισκεφτούν το χώρο 3D gaming στο περίπτερο της LG, θα δοκιμάσουν τρισδιάστατα παιχνίδια σε μία σειρά 3D οθονών Η/Υ που είναι συνδεδεμένες με το Kinect του XBox360 της Microsoft. Τα νέα 3D monitors έχουν βελτιστοποιηθεί για gaming, όπως καταδεικνύεται με τη λειτουργία Dual Play, που επιτρέπει σε δύο παίχτες να παρακολουθούν δύο διαφορετικές εικόνες 2D επί της οθόνης, στην ίδια οθόνη, την ίδια στιγμή. Το μόνο που έχει να κάνει ο κάθε χρήστης, είναι να φοράει το δικό του Dual Play ζευγάρι γυαλιά την ώρα που ασχολείται με το παιχνίδι, παίζοντας σε πλήρη οθόνη, όπως εάν χρησιμοποιούσε την οθόνη μόνος του.

CINEMA SCREEN σχεδίαση οθόνης

Η σχεδίαση CINEMA SCREEN που διαθέτουν οι 3D τηλεοράσεις της LG μεσαίας και  κορυφαίας κατηγορίας, μειώνει το πλαίσιο οθόνης της 3D τηλεόρασης σε μόλις 1 χιλ., δημιουργώντας ένα πιο βέλτιστο και άνετο περιβάλλον για τρισδιάστατη θέαση, παρόμοιο με αυτό μίας κινηματογραφικής αίθουσας.

Συναρπαστικός 3D ήχος

Στη φετινή CES, το νέο σύστημα home theater της LG έχει σχεδιαστεί για να συμπληρώνει ιδανικά τα τρισδιάστατα προϊόντα της εταιρείας, βελτιώνοντας ακόμη περισσότερο την τρισδιάστατη εμπειρία οικιακής ψυχαγωγίας. Το BH9420PW αποτελεί ιδανικό ταίρι για οποιαδήποτε 3D τηλεόραση, καθώς συνδυάζει την κορυφαία απόδοση ήχου με την τεχνολογία 3D Sound Zooming, για συναρπαστικό και βαθύ τρισδιάστατο ήχο.

Το 3D Zooming Sound είναι μία νέα τεχνολογία ήχου, που χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο για να παράγει ισχυρό ήχο βασισμένο στο κυμαινόμενο βάθος που έχουν τα πολυάριθμα αντικείμενα τα οποία προβάλλονται σε μία 3D τηλεόραση. Κατά αυτόν τον τρόπο, οι θεατές μπορούν να αισθάνονται τις τρισδιάστατες διαβαθμίσεις στον ήχο, βιώνοντας μία πιο έντονη εμπειρία θέασης.

Smart TV

Κατά τη διάρκεια του προηγούμενου έτους, η LG αναβάθμισε την εμπειρία χρήσης της πλατφόρμας Smart TV, προσθέτοντας περισσότερες από 1.200 εφαρμογές και μία πλούσια γκάμα υπηρεσιών premium περιεχομένου. Επιπλέον, η αύξηση των διαθέσιμων εφαρμογών συνοδεύτηκε από μεγαλύτερη ευκολία χρήσης για τους καταναλωτές. Ειδικότερα, το NetCast, η ιδιόκτητη πλατφόρμα Smart TV της LG, αναβαθμίστηκε και ενσωματώνει πλέον μία ολοκληρωμένη λειτουργία αναζήτησης, ώστε να προσφέρει ευκολότερη και ταχύτερη πρόσβαση στο περιεχόμενο. Παράλληλα, οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν δημοφιλείς λέξεις αναζήτησης για να περιηγούνται στο ευρύ οικοσύστημα Smart TV της LG. Συμπληρωματικά στις βασικές λειτουργίες επικοινωνίας, οι υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης (SNS) της πλατφόρμας Smart TV, επιτρέπουν πλέον στους χρήστες να κάνουν απευθείας “share” και “like” στο περιεχόμενο που παρακολουθούν. Η πλατφόρμα NetCast, ενσωματώνεται περίπου το 60% των νέων τηλεοράσεων της LG που θα παρουσιαστούν φέτος.

Ακόμα ένα σημαντικό επίτευγμα στην ευκολία χρήσης αποτελεί το ανανεωμένο Magic Remote. Εκτός από τη γνωστή λειτουργία ελέγχου Point Mode, το νέο χειριστήριο Magic Remote προσφέρει τρεις πρόσθετες λειτουργίες: το Voice Recognition, το Magic Gesture και Wheel. Σε συνδυασμό, οι τέσσερεις λειτουργίες ελέγχου διευκολύνουν τη χρήση, προσφέροντας πιο εύκολη και βολική πλοήγηση και περιήγηση. Για παράδειγμα, κατά την πραγματοποίηση αναζητήσεων, οι χρήστες δεν απαιτείται πλέον να εισάγουν μεμονωμένα κάθε γράμμα στο μενού, καθώς η αναγνώριση φωνής τους επιτρέπει απλά να προφέρουν τη λέξη στο Magic Remote.

Η Επόμενη Γενιά τηλεοράσεων: 3D OLED TV

Το στοιχείο που διαφοροποιεί την εικόνα των τηλεοράσεων της LG από άλλες OLED τηλεοράσεις είναι οι λειτουργίες βελτιστοποίησης 4-Color Pixels και Color Refiner, οι οποίες συνδυάζονται για να παράγουν πιο φυσικά και ακριβή χρώματα, που είναι πιο καθαρά και με εκπληκτική συνάφεια. Η λειτουργία 4-Color Pixels, επιτρέπει την ακριβέστερη απεικόνιση του χρώματος με τη χρήση ενός σετ τεσσάρων χρωμάτων (κόκκινο, πράσινο, μπλε και λευκό), σε σύγκριση με το πρότυπο RGB που χρησιμοποιείται από άλλους κατασκευαστές OLED τηλεοράσεων. Επιπλέον, το Color Refiner διασφαλίζει τη συνάφεια στα χρώματα από μία ευρύτερη γωνία θέασης μέσω ενός αλγόριθμου της LG, που βελτιώνει και τελειοποιεί τη χροιά και τον τόνο των χρωμάτων. Οι συγκεκριμένες λειτουργίες συνεισφέρουν αισθητά στη βελτιστοποιημένη απόδοση της LG OLED TV, σε σύγκριση με άλλες τηλεοράσεις OLED, που συχνά παρουσιάζουν δραστικές μεταβολές στη χροιά των χρωμάτων από διαφορετικές γωνίες θέασης και αφύσικη χρωματική διαβάθμιση.

Διαθέτοντας αναλογία αντίθεσης χωρίς περιορισμούς, η τηλεόραση OLED της LG παρέχει ζωντανά χρώματα και απεικονίζει ακόμα και τις μικρότερες λεπτομέρειες, ανεξάρτητα από τη γενική φωτεινότητα της εικόνας που προβάλλεται στην οθόνη. Κατά συνέπεια, τα χρώματα και οι λεπτομέρειες σε ολόκληρη την εικόνα διατηρούν την υψηλότερη σαφήνεια και ευκρίνεια, ακόμη και κατά την προβολή σκηνών με χαμηλό φωτισμό. Παρόμοιες δυνατότητες χρώματος είναι τεχνικά αδύνατο να επιτευχθούν στα πάνελ τεχνολογίας LED και LCD. Χάρη στο γεγονός ότι είναι έως και 1.000 φορές ταχύτερη από τις τηλεοράσεις LED και LCD, η OLED TV της LG εξασφαλίζει κρυστάλλινη καθαρότητα στην κίνηση της εικόνας, χωρίς θολούρα ή αλλοιώσεις.

Επιπλέον, η τηλεόραση 3D OLED TV της LG διαθέτει την τεχνολογία Film Patterned Retarder (FPR) CINEMA 3D, που προσφέρει στους χρήστες αισθητά πιο άνετη 3D εμπειρία θέασης σε σύγκριση με την τεχνολογία ενεργού 3D σε άλλες τρισδιάστατες OLED τηλεοράσεις. Οι τηλεοράσεις τύπου 3D FPR-type προκαλούν λιγότερη καταπόνηση της όρασης, ενώ τα 3D γυαλιά με τεχνολογία FPR είναι πολύ ελαφρύτερα από τα ενεργά 3D γυαλιά.

3D Ultra Definition (UD) TV

Η τηλεόραση 3D Ultra Definition (UD) της LG παρέχει εκπληκτική ποιότητα εικόνας στην ευρεία οθόνη μεγέθους 84 ιντσών. Με 8 εκατομμύρια pixels και τέσσερις φορές καλύτερη ευκρίνεια στην ανάλυση της εικόνας (3.840 x 2.160) σε σύγκριση με τα υπάρχοντα Full HD πάνελ των τηλεοράσεων, η 3D UD TV προσφέρει την πιο πειστική τρισδιάστατη εμπειρία θέασης μετά την κινηματογραφική αίθουσα. Επίσης, η λειτουργία 3D Depth Control προσφέρει μεγαλύτερη άνεση, καθώς οι χρήστες μπορούν να προσαρμόσουν την εμπειρία θέασης, ελέγχοντας αποτελεσματικότερα την τρισδιάστατη απεικόνιση. Επιπλέον, η λειτουργία 3D Sound Zooming παρέχει στους χρήστες συναρπαστικό τρισδιάστατο ήχο, που συναγωνίζεται σε ισχύ τα καλύτερα συστήματα home theater.

Οθόνες Η/Υ τεχνολογίας 3D IPS

Στη φετινή έκθεση CES, η LG παρουσιάζει τη σειρά οθονών Η/Υ τεχνολογίας 3D IPS, που απαρτίζεται συνολικά από 23 νέα μοντέλα. Με τη νέα σειρά οθονών Η/Υ 3D IPS, οι χρήστες μπορούν να παρακολουθούν τρισδιάστατες ταινίες και να απολαμβάνουν 3D παιχνίδια, από μία ευρύτερη γωνία θέασης που αγγίζει τις 178 μοίρες, χωρίς αλλοιώσεις στο χρώμα ή την ευκρίνεια.

Η σειρά οθονών Η/Υ DM92 μεγέθους 27 ιντσών ηγείται της γκάμας 3D IPS monitors της LG. Με την εφαρμογή της σχεδίασης CINEMA SCREEN, η σειρά οθονών Η/Υ DM92 ενσωματώνει πλαίσιο οθόνης που δε ξεπερνάει το 1 χιλ. σε πλάτος, ενισχύοντας περαιτέρω τη μοναδική 3D εμπειρία θέασης και gaming. Επιπλέον, χάρη στις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες της LG, οι 3D IPS οθόνες Η/Υ καταναλώνουν περίπου 25% λιγότερη ενέργεια σε σύγκριση με την υπάρχουσα γενιά οθονών Η/Υ IPS.

Στη φετινή Διεθνής Έκθεση CES, η LG απογειώνει την οικιακή ψυχαγωγία με την πιο πλούσια γκάμα τρισδιάστατων επιλογών, προσφέροντας έξυπνες 3D λύσεις για όλη την οικογένεια!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.