XBLOG logo @2x

Η LG Electronics Ελλάς blogάρει

Το επίσημο blog της εγκαινίασε αυτές τις μέρες η LG Electronics Ελλάς, στοχεύοντας στη δημιουργίας μιας πλατφόρμας αμφίδρομης επικοινωνίας με την online κοινότητα, όπως αναφέρει και στην σχετική ανακοίνωση που έστειλε στα μέσα ενημέρωσης.

Το blog βρίσκεται στη διεύθυνση www.bloglg.gr και σε αυτό μπορεί να δει κανείς θέματα σχετικά με τα προϊόντα της LG, όπως τηλεοράσεις, προϊόντα ήχου, κινητά τηλέφωνα, λευκές συσκευές, προϊόντα πληροφορικής και κλιματιστικά, ενώ υπάρχει και μία κατηγορία “Life is Good”, όπου οι αναγνώστες του blog θα βρουν θέματα σχετικά με το ίντερνετ, τον κινηματογράφο, τη ζωή γενικότερα.

Το blog της LG υλοποιήθηκε με την πλατφόρμα WordPress, που είναι και η δημοφιλέστερη πλατφόρμα blogging και από τις ευκολότερες και πληρέστερες κατά τη γνώμη μου για να στήσει κανείς ένα blog.

Σε όλα τα post υπάρχουν τα γνωστά εικονίδια που συναντάμε σε πολλά blogs, μέσω των οποίων οι αναγνώστες μπορούν να μοιραστούν το περιεχόμενο με τους φίλους τους σε Facebook, Twitter κλπ, ενώ στο sidebar δεξιά υπάρχουν άλλα icons μέσω των οποίων μπορείτε να βρεθείτε στη σελίδα της LG στο Facebook, στο επίσημο site της εταιρίας ή να εγγραφείτε στο RSS feed.

Κάποιες παρατηρησούλες που έχω να κάνω σχετικά με το blog της LG:

Μου αρέσει αρκετά το design του, κυριαρχεί το λευκό και γενικότερα το design είναι ελαφρύ και δεν κουράζει, αν και πολλοί θα πείτε ότι σε ένα blog μετράει περισσότερο το περιεχόμενο και λιγότερο το design.

Πρόσεξα τα links δεξιά στο sidebar που οδηγούν στα επίσημα blog της LG σε άλλες χώρες. Τα περισσότερα έχουν domain της μορφής lgblog, το ελληνικό blog από την άλλη έχει domain bloglg (το lgblog.gr απ΄ότι είδα είναι “πιασμένο” απ΄ότι είδα).

Τελευταία και σημαντικότερη παρατήρηση: Θα ήθελα μέσα στα post του blog της LG να διαβάσω απόψεις και σχόλια από στελέχη της εταιρίας, όχι μόνο διευθυντές, προϊσταμένους κλπ, αλλά και post από το προσωπικό της εταιρίας, όπως πχ τους πωλητές της εταιρίας, που θα έχουν να κάνουν ενδεχομένως αρκετά ενδιαφέροντα σχόλια για την ελληνική αγορά κλπ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.