XBLOG logo @2x

LG: Ρεκόρ στις πωλήσεις και το λειτουργικό κέρδος

Η LG το δεύτερο τρίμηνο του 2009 κατέγραψε μεγέθη ρεκόρ στις πωλήσεις και το λειτουργικό κέρδος σε επίπεδο μητρικής εταιρείας αλλά και σε παγκόσμια βάση. Οι ενοποιημένες πωλήσεις συμπεριλαμβανομένων των θυγατρικών εταιρειών αυξήθηκαν κατά 13,8% φτάνοντας τα 14,49 τρισεκατομμύρια KRW (11,22 δισεκατομμύρια USD) YoY. Το λειτουργικό κέρδος ανήλθε στα 1,13 τρισεκατομμύρια KRW (878 εκατομμύρια USD) και περιθώριο 7,8%, αυξημένο δηλαδή κατά 1,1% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Επιπλέον, η μητρική εταιρεία σημείωσε πωλήσεις 8,47 τρισεκατομμυρίων KRW (6,56 δισεκατομμυρίων USD), με λειτουργικό κέρδος 714 δισεκατομμύρια KRW (553 εκατομμύρια USD).

Επιχειρησιακές αποδόσεις σε παγκόσμιο επίπεδο ανά εταιρεία

Οι πωλήσεις της Home Entertainment Company (Οικιακή Ψυχαγωγία) της LG αυξήθηκαν κατά 19,3%, φτάνοντας στα 4,5 τρισεκατομμύρια KRW (3,69 δισεκατομμύρια USD), φέρνοντας στην εταιρεία κέρδος ύψους 224 δισεκατομμυρίων KRW (174 εκατομμυρίων USD) με περιθώριο 5%, αυξημένο δηλαδή κατά 4,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, λόγω των υψηλών πωλήσεων των τηλεοράσεων με επίπεδη οθόνη -κι ειδικότερα των τηλεοράσεων LCD- ακόμη και κατά την περίοδο χαμηλής ζήτησης. Η διάθεση συσκευών σημείωσε αύξηση 45% YoY φτάνοντας τις 4,28 εκατομμύρια μονάδες. Η εταιρεία αναμένει άνοδο της ζήτησης των τηλεοράσεων με επίπεδη οθόνη και στο τρίτο τρίμηνο του έτους, καθώς επίσης και για τα πιο εξελιγμένα μοντέλα.

Η Mobile Communications Company (Κινητή Τηλεφωνία) της LG έφτασε σε πωλήσεις τα 5,14 τρισεκατομμύρια KRW (3,91 δισεκατομμύρια USD), σημειώνοντας αύξηση 25,8% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, με λειτουργικό κέρδος 545 δισεκατομμύρια KRW (422 εκατομμύρια USD) και περιθώριο 10,6%. Οι πωλήσεις των συσκευών έφτασαν τα 4,87 τρισεκατομμύρια KRW (3,77 δις USD), σημειώνοντας αύξηση 29,9% YoY, και λειτουργικό κέρδος 538 δις KRW (417 εκατομμύρια USD), με περιθώριο 11%. Συγκεκριμένα, η διάθεση συσκευών κινητής τηλεφωνίας σημείωσε αύξηση 7,8% YoY και 32% QoQ αντίστοιχα, φτάνοντας τις 29,82 εκατομμύρια μονάδες, χάρη στην υψηλή ζήτηση των συσκευών μεσαίας κατηγορίας, όπως μεταξύ άλλων του κινητού τηλεφώνου “Cookie” με την οθόνη αφής, του “LG-KS360” με το QWERTY πληκτρολόγιο, του πλούσιου σε multimedia εφαρμογές “LG Arena” με το πρωτοποριακό S-Class UI, του enV3 με QWERTY πληκτρολόγιο για μηνύματα, καθώς επίσης και του enV Touch με το QWERTY πληκτρολόγιο και την οθόνη αφής. Επιπλέον, η κερδοφορία βελτιώθηκε χάρη στο λανσάρισμα μιας πληθώρας νέων συσκευών και της σταθερής ανάπτυξης που προσφέρουν οι συσκευές κινητής τηλεφωνίας στην μεσαία και premium κατηγορία. Δεδομένου ότι η παγκόσμια οικονομική κάμψη αναμένεται να συνεχιστεί μέσα στο 2009, η LG εκτιμά ότι η αγορά ανά τον κόσμο θα παρουσιάσει επιπλέον κάθοδο κατά 6% YoY και άνω, με περίπου 280 εκατομμύρια μονάδες στο τρίτο τρίμηνο. Ωστόσο, η LG στοχεύει σε σταθερή ανάπτυξη στο αντίστοιχο διάστημα, παρουσιάζοντας στην αγορά νέα μοντέλα υψηλών προδιαγραφών, όπως το τέταρτο κινητό τηλέφωνο της σειράς LG Black Label Series, το smartphone “GM730” και το μοναδικό ‘’LG GD-900 Crystal’’ με το διαφανές πληκτρολόγιο.

Η Home Appliance Company (Οικιακές Συσκευές) σημείωσε αύξηση των πωλήσεών της κατά 9,8%, φτάνοντας τα 2,33 τρις KRW (1,81 δις USD) YoY. Η επίδραση της ισοτιμίας είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση της αξίας των πωλήσεων σε USD δολάρια κατά 14%, αλλά την αύξησή της αξίας τους σε Κορεάτικα Γουον (KRW) κατά 10%. Επιπλέον, τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην αγορά κατοικίας, επιβράδυναν τον τρέχοντα ρυθμό επαναφοράς στην ζήτηση οικιακών συσκευών, αλλά η ανταγωνιστικότητα των προϊόντων της LG οδήγησε σε λειτουργικό περιθώριο 7,7%, αυξημένο δηλαδή κατά 2,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, φτάνοντας στα 181 δις KRW (140 εκατομμύρια USD). Εξετάζοντας τις προοπτικές του τρίτου τριμήνου YoY, η πτώση της ζήτησης στην αγορά αναμένεται να συνεχιστεί λόγω της τρέχουσας ύφεσης, αλλά εκτιμάται ότι η κάμψη στην αγορά θα επιβραδυνθεί.

Η Air Conditioning Company (Κλιματισμός) της LG, κατέγραψε άνοδο των πωλήσεων κατά 1,8%, φτάνοντας τα 1,72 τρις KRW (1,33 δις USD) YoY, με τις πωλήσεις σε όρους USD να μειώνονται, αλλά να παρουσιάζουν αύξηση σε όρους KRW. Επίσης, το λειτουργικό κέρδος ανήλθε στα 175 δις KRW (136 εκατομμύρια USD), λόγω της ανάπτυξης στην κατηγορία των premium μοντέλων. Παρά την παγκόσμια ύφεση, η εταιρεία προβλέπει ανάπτυξη του μεριδίου αγοράς στο τρίτο τρίμηνο στην Κορέα, την Ευρώπη, την Αυστραλία και άλλες αγορές στο νότιο ημισφαίριο, παρουσιάζοντας κλιματιστικά συστήματα οικιακής και εμπορικής χρήσης με ενεργειακά αποδοτικότερη λειτουργία και τεχνολογία Inverter.

Οι πωλήσεις της Business Solutions Company (Επαγγελματικές Λύσεις) σημείωσαν πτώση 8,7% YoY, φτάνοντας τα 1,01 τρις KRW (787 δις USD) με λειτουργικό κέρδος ύψους 14 δις KRW (11 εκατομμύρια USD). Η εταιρεία αντιμετώπισε τον υψηλότερο αρνητικό αντίκτυπο λόγω της παγκόσμιας κρίσης, που οδήγησε στη μείωση της ζήτησης των προϊόντων στις κατηγορίες των οθονών, των προϊόντων αυτοκινητοβιομηχανίας και των συσκευών ασφάλειας. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των πωλήσεων στην κατηγορία των οθονών, εφόσον η αγορά εισέρχεται στην περίοδο υψηλής ζήτησης για προϊόντα πληροφορικής, ενώ επίσης αναμένει και βελτίωση στη ζήτηση προϊόντων αυτοκινήτου, καθώς σταδιακά επανέρχεται στους ρυθμούς της και η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία.

Σε επίπεδο  μητρικής εταιρείας, η LG κατέγραψε μεταφερόμενο κέρδος ύψους 1,40 δις KRW (1,09 εκατομμύρια USD) και καθαρό κέρδος 62%, το οποίο ανήλθε στα 1,14 τρις KRW (888 δις USD), με περιθώριο 13,5%, αυξημένο δηλαδή κατά 3,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Tο καθαρό κέρδος ενισχύθηκε με 286 δις KRW (222 εκατομμύρια USD) από την αύξηση του ξένου συναλλάγματος, και με 461 δις KRW (357 εκατομμύρια USD), από την ενοποίηση των μεγεθών με τη μέθοδο της καθαρής θέσης από τις θυγατρικές εταιρείες. Συγκεκριμένα, η LG Display, στην οποία η LG Electronics κατέχει μερίδιο 37,9%, ενοποίησε 112 δις KRW (87 εκατομμύρια USD) με τη μέθοδο της καθαρής θέσης.

Η LG Electronics αναμένει τις πωλήσεις να αναπτυχθούν κατά 10% και άνω YoY κατά το τρίτο τρίμηνο του 2009, καθώς η ζήτηση για τηλεοράσεις LCD και συσκευές κινητής τηλεφωνίας αυξάνεται συνεχώς, με την κερδοφορία να κυμαίνεται στα επίπεδα του τελευταίου έτους.
Σημείωση: Τα συνολικά έσοδα σε Κορεάτικα Γουον (KRW) μετατρέπονται σε Δολάρια Η.Π.Α. (USD) κατά μέσο όρο ανά τρίμηνο. Η αντιστοιχία γουον – δολαρίου ήταν 1,291 KRW ανά δολάριο Η.Π.Α. το 2ο τρίμηνο του 2009, 1,409 KRW ανά δολάριο Η.Π.Α. το 1ο τρίμηνο του 2009 QoQ και 1,016 KRW ανά δολάριο Η.Π.Α, το 2ο τρίμηνο του 2008 YoY.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.