XBLOG logo @2x

Λεωφορεία χωρίς οδηγό σύντομα στα Τρίκαλα

Λεωφορεία χωρίς οδηγό σύντομα στα Τρίκαλα

Μία από τις πέντε ευρωπαϊκές πόλεις όπου θα δοκιμαστούν λεωφορεία χωρίς οδηγό είναι τα Τρίκαλα, στο πλαίσιο του προγράμματος City Mobil 2.

Ο συντονιστής του προγράμματος, Adriano Alessandrini, ανακοίνωσε την επιλογή των Τρικάλων ως ευρωπαϊκό πιλότο για την κυκλοφορία των λεωφορείων χωρίς οδηγό, με επιστολή που έστειλε στην Αναπτυξιακή Εταιρία του Δήμου Τρικκαίων e-Trikala AE.

Αξίζει μάλιστα να σημείωσουμε ότι η πρόταση των Τρικάλων συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία από τις υποψήφιες πόλεις. Τα Τρίκαλα επίσης το 2009 είχαν βραβευτεί βς μά από τις πέντε πιο “έξυπνες” πόλεις του κόσμου.

Το τετραετές πρόγραμμα City Mobil 2 ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2012 και σε αυτό συμμετέχουν 45 ευρωπαϊοι εταίροι. Από τη χώρα μας συμμετέχει το Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών & Υπολογιστών του ΕΜΠ και η e- Trikala ΑΕ.

Οι κατασκευαστές αυτοματοποιημένων οχημάτων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι οι: Yamaha, Robosoft, 2GetThere, Induct, Movemile.

Η e-Trikala AE με τον συντονιστή εταίρο βρίσκονται ήδη στην διαδικασία νομιμοποίησης της πιλοτικής κυκλοφορίας των οχημάτων στα Τρίκαλα, με διαρκή ανταλλαγή στοιχείων με το αρμόδιο τμήμα του Υπουργείου Μεταφορών.

[πηγή]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.