XBLOG logo @2x

Η Lenovo παρουσίασε το καινοτόμο Yoga Book στην Ελλάδα

Το καινοτόμο tablet-ultrabook Yoga Book παρουσίασε η Lenovo στην Ελλάδα σε εκδήλωση που πραγματοποίησε την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου. Η συσκευή αρχικά είχε παρουσιαστεί στις 3 Σεπτεμβρίου στο πλαίσιο της έκθεσης IFA 2016 στο Βερολίνο, όμως τώρα έφτασε στη χώρα μας.

Το Lenovo Yoga Book είναι μια 2-σε-1 συσκευή που η εταιρία την χαρακτηρίζει ως το μέλλον των 2-σε-1 επειδή η “κάτω” επιφάνειά του είναι όλη ευαίσθητη στην αφή, επιτρέποντας στον χρήστη να ζωγραφίσει ή να κρατήσει σημειώσεις. Όταν τελειώσει την δουλειά του μπορεί με ένα πάτημα να ενεργοποιήσει το εικονικό QWERTY πληκτρολόγιο (μαζί με το μικρό trackpad) για να γράψει με τον “παραδοσιακό” τρόπο.

Το πληκτρολόγιο του Yoga Book ονομάζεται Instant Halo και διαθέτει τεχνολογία απτικής ανάδρασης. Επίσης ενσωματώνει λογισμικό εκμάθησης και σύστημα τεχνητής νοημοσύνης για να μαθαίνει από τα λάθη του χρήστη και να προσαρμόζεται στις συνήθειές του.

Η συσκευή βγαίνει σε δύο εκδόσεις, μια με Android (6.0) και μία με Windows (10). Και οι δύο εκδόσεις έχουν τις ίδιες λειτουργίες οπότε ο χρήστης μπορεί να επιλέξει όποιο λειτουργικό θέλει ανάλογα τις προτιμήσεις, τις ανάγκες και τον προϋπολογισμό του. Ακόμη, μπορεί να επιλέξει άμα θέλει υποστήριξη για 4G δίκτυα ή όχι.

Αμφότερες, και οι δύο εκδόσεις ενσωματώνουν 10,1-ιντσών full HD IPS οθόνη με ωραία χρώματα, επεξεργαστή Intel Atom x5 (Cherry Trail), 4 GB μνήμη RAM, 64 GB χωρητικότητα, 8-megapixels κάμερα, 5-megapixels εμπρόσθια κάμερα, ηχεία με τεχνολογία ήχου Dolby Atmos και μπαταρία χωρητικότητας 8,500 mAh που προσφέρει αυτονομία 15 ωρών στην έκδοση με Android και 13 ωρών στην έκδοση με Windows.

Το Lenovo Yoga Book είναι μια λεπτή και όμορφη συσκευή η οποία έχει βραβευτεί με βραβείο σχεδιασμού Red Dot. Έχει ένα λεπτό και ελαφρύ σώμα, με πάχος μόλις 4,55 χιλ. όταν είναι ανοιχτό, βάρος μόλις 690 γρ. και watch-band hinge για δυνατότητα χρήσης 360 μοιρών. Στην Ελλάδα ήρθε σε Champagne Gold (χρυσό) και σε Gunmetal Grey (γκρι) χρώμα.

Η έκδοση με Android κοστίζει €599, ενώ με Windows €699. Οι 4G εκδόσεις έχουν €100 επιπλέον. Η διάθεσή του Yoga Book έχει ξεκινήσει στα καταστήματα Γερμανός-COSMOTE και σύντομα θα ακολουθήσει σε όλες τις αλυσίδες με προϊόντα τεχνολογίας. Παράλληλα θα κυκλοφορήσει η επίσημη θήκη του, ένα στυλό-γραφίδα και ένα σημειωματάριο με μαγνήτες που τοποθετείται στην επιφάνεια αφής και ό,τι γράφετε σε αυτό αποθηκεύεται αυτόματα και σαν σημείωση στο Book. Η Lenovo ισχυρίζεται ότι η τελευταία λειτουργία δουλεύει με όλους τους τύπους χαρτιού, όμως πουλάει το δικό της σημειωματάριο επειδή είναι μαγνητικό.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.