XBLOG logo @2x

Lenovo ThinkPad T400s: Με οθόνη 14″ και πανάλαφρο

Η Lenovo παρουσιάζει το νέο ThinkPad T400s, έναν ελαφρύ, λεπτό και εξαιρετικά αποδοτικό φορητό υπολογιστή. Σύμφωνα με την μαμά Lenovo, οι σχεδιαστές της εταιρείας δούλεψαν αρκετά πάνω στο συγκεκριμένο laptop, με σκοπό να το κάνουν πιο φιλικό προς τον χρήστη. Εμπνευσμένο από τον πιο ελαφρύ και λεπτό φορητό υπολογιστή της Lenovo, τον ThinkPad X300, το νέο laptop ζυγίζει μόλις 1,7 κιλά, και το πάχος του αγγίζει τα 21,1 mm, ενώ διαθέτει οθόνη LED 14 ιντσών, Dvd burner και το ανθεκτικό Roll Cage περίβλημα.

Το laptop διαθέτει:

  • επεξεργαστή Intel 2.53 GHz Core 2 Duo (standard voltage) και γραφικά
  • επιλογή ανάμεσα σε Solid State Drive έως 128GB ή hard drive έως 250 GB
  • 9.5mm Dvd burner ή Blu-Ray player
  • Ethernet, WiFi και κατ’επιλογή WWAN και Bluetooth
  • 34mm είσοδο Express Card ή 5-σε-1 multimedia card reader
  • σχεδόν 6 ώρες διάρκεια μπαταρίας
  • δυνατότητα υποστήριξης δυο οθονών μέσω Display Port και VGA
  • ενεργειακή απόδοση σύμφωνα με τα κριτήρια του Energy Star 5.0
  • ενσωματωμένη θύρα USB/eSATA

Η Lenovo προσφέρει τρεις νέες επιλογές για τους χρήστες του ThinkPad T400s που επιθυμούν να επεκτείνουν το χώρο εργασίας τους, χρησιμοποιώντας περιφερειακά όπως ποντίκια και πληκτρολόγια, εκτυπωτές και οθόνες. Τα ThinkPad Port Replicator Series 3, ThinkPad Mini-Dock Series 3 και ThinkPad Mini Dock Plus 3 αποτελούν τις νέες λεπτές και κομψές προτάσεις που προσφέρουν εύκολη μεταφορά και, συγχρόνως, καλύπτουν ανάγκες για σύνδεση USB, Display Port και eSATA.

Η χρήση του πληκτρολογίου είναι από τα σημαντικότερα στοιχεία που συμβάλουν στην ικανοποίηση του χρήστη του κάθε υπολογιστή. Γι’ αυτό και η Lenovo τελειοποίησε τη σχεδίαση του πληκτρολογίου του νέου laptop. Σύμφωνα με έρευνα που διεξήγαγε η Lenovo, ο μέσος χρήστης χρησιμοποιεί τα πλήκτρα deleτe και Escape 700 φορές την εβδομάδα. Στηριζόμενοι σε αυτά τα δεδομένα, οι σχεδιαστές της Lenovo μεγέθυναν αυτά τα πλήκτρα. Επίσης, μείωσαν τα κενά μεταξύ των πλήκτρων, για να διατηρείται καθαρό το πληκτρολόγιο. Επιπλέον, το touchpad διαθέτει τεχνολογία multitouch και έχει ανάγλυφο σχέδιο, ώστε να το εντοπίζουν ευκολότερα οι χρήστες. Ο σχεδιαστής της Lenovo, David Hill, παρουσιάζει αυτές τις αλλαγές στο blog του.

Καθώς όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν τους υπολογιστές τους στο γραφείο, το σπίτι και το δρόμο για να επικοινωνούν, η Lenovo έχει βελτιώσει σημαντικά το νέο laptop της, ώστε τα τηλεφωνήματα μέσω VOIP (Voice Over Internet Protocol) να πραγματοποιούνται με μεγαλύτερη ευκολία.

Τέλος, για ακόμα μεγαλύτερη ευκολία, οι χρήστες του νέου laptop της Lenovo έχουν τη δυνατότητα να εκκινήσουν τον υπολογιστή τους μόνο με το πέρασμα του δαχτύλου τους από το fingerprint reader.

Επιπρόσθετα, μέσω της θύρας USB που βρίσκεται πάντα σε λειτουργία, οι χρήστες μπορούν να φορτίζουν το MP3 player ή τη φωτογραφική τους μηχανή, ακόμα και όταν ο υπολογιστής βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής ή αδράνειας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.