XBLOG logo @2x

Η Lenovo κλείνει την ZUK, παύει να χρησιμοποιεί stock Android στα Moto

Η Lenovo πρόκειται να κλείσει την ZUK Mobile, και κατά συνέπεια δεν θα βγει ποτέ το ZUK Z3, όπως αποκαλύφθηκε σε μια συζήτηση στο κινέζικο κοινωνικό δίκτυο Weibo. Αντί να έχει τρία brands στην αγορά των smartphones, η εταιρία τώρα θα μειώσει τις σειρές για να ανταγωνιστεί τις αντίπαλες κατασκευάστριες στη Κίνα. Τα νέα της κινητά θα έχουν την επωνυμία Lenovo Moto και θα τρέχουν το γραφικό περιβάλλον ZUI που διέθεταν μέχρι σήμερα τα ZUK.

Το ZUI έχει πολλές παραμετροποιήσεις, επομένως αυτά δεν είναι ευχάριστα νέα για όσους έπαιρναν κινητά Moto για να έχουν stock Android. Η εταιρία έχει σχεδιάσει τα δικά της εικονίδια, έχει τις δικές της εφαρμογές και έχει ενισχύει την ασφάλεια του λειτουργικού.

Η ZUK Mobile ιδρύθηκε στις 28 Μαΐου του 2015 και ουσιαστικά η Lenovo την κλείνει μετά από 23 μήνες ύπαρξης. Σε αυτό το σύντομο διάστημα η εταιρία κυκλοφόρησε πέντε συσκευές, συμπεριλαμβανομένου και του ZUK Edge που ανακοίνωσε τα Χριστούγεννα του 2016. Η Lenοvo την περιέγραφε ως μια «καινοτόμα εταιρία του Διαδικτύου» και αναφέρει ότι έχει πετύχει γιατί μέσα είναι η μόνη νέα εταιρία που μέσα σε δύο χρόνια κατάφερε να πουλήσει τόσα κινητά και να αποκτήσει τόσους θαυμαστές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.