XBLOG logo @2x

Η Lenovo απολύει τους μισούς εργαζομένους της Motorola

Πριν από ένα χρόνο η Lenovo είχε απολύσει ένα σημαντικό αριθμό εργαζομένων της Motorola, και τώρα το κάνει ξανά. H Motorola παραδέχτηκε πως η Lenovo προχωράει στην απόλυση 700 με 1,100 εργαζομένων.

Με αυτή τη κίνηση είναι ξεκάθαρο ότι η Lenovo θέλει να μεταφέρει την λειτουργία της εταιρίας στην Κίνα όπου θα έχει περισσότερο έλεγχο επάνω στο τμήμα, και φυσικά θα ξοδεύει λιγότερα για το εργατικό δυναμικό. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση ενός από τους απολυθέντες ο οποίος ανάρτησε στο Facebook ότι δούλευε στην Motorola για πάνω από 25 χρόνια, όμως την επόμενη Κυριακή -2 Οκτωβρίου- θα είναι η τελευταία του μέρα εκεί.

«The cuts are part of the ongoing strategic integration between Lenovo and its Motorola smartphone business as the company further aligns its organization and streamlines its product portfolio to best compete in the global smartphone market»

Θυμίζουμε ότι η Motorola πουλήθηκε στη Lenοvo από την Google μέσα στο 2014 και από φέτος οι Κινέζοι θέλουν να βάλουν ένα τέλος στην επωνυμία της. Πλέον οι καινούργιες Moto συσκευές ανήκουν στην Lenοvo και η επωνυμία της εταιρίας έχει αρχίσει να καταργείται.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.