XBLOG logo @2x

Laptop 450 ευρώ σε όλους τους μαθητές της Α΄Γυμνασίου

Από ένα κουπόνι αξίας 450 ευρώ θα πάρει κάθε μαθητής κατά την εγγραφή του για το σχολικό έτος 2009-2010 στην Α΄τάξη του Γυμνασίου, με το οποίο θα μπορέσει να προμηθευτεί δωρεάν τον “Μαθητικό Φορητό Ηλεκτρονικό Υπολογιστή”, όπως αποφάσισε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών. Το laptop θα πρέπει να πληροί κάποιες τεχνικές προδιαγραφές και να διαθέτει συγκεκριμένο λογισμικό, στο οποίο περιλαμβάνονται ψηφιοποιημένα τα βιβλία του Γυμνασίου και 16 εκπαιδευτικά λογισμικά.

Οι μαθητές θα μπορούν να αγοράσουν τον φορητό υπολογιστή τους με την προσκόμιση του κουπονιού σε οποιοδήποτε κατάστημα.

Μερικές από τις τεχνικές προδιαγραφές (αναλυτικά μπορείτε να τις δείτε όλες παρακάτω): Μνήμη 1024 MB, Οθόνη τουλάχιστον 10″ με ανάλυση 1024 x 576, σκληρός δίσκος χωρητικότητας 160 GB ή και παραπάνω, δυνατότητα ασύρματης δικτύωσης, αυτονομία μπαταρίας τουλάχιστον 5,5 ώρες.

Δυστυχώς, όπως θα προσέξετε παρακάτω, το laptop θα πρέπει να διαθέτει λειτουργικό Microsoft Windows XP Home Edition ή λειτουργικό ανοιχτού κώδικα (Linux, Ubuntu), αποκλείοντας έτσι όσους θα ήθελαν να στραφούν σε λειτουργικό Μac OS της Apple.

Τεχνικές Προδιαγραφές Hardware

Τεχνικές Προδιαγραφές Hardware

Τεχνικές Προδιαγραφές Software

Τεχνικές Προδιαγραφές Software

* Σο λογισμικό το οποίο απαιτείται να είναι εγκατεστημένο κα πρέπει είτε να είναι ήδη εγκατεστημένο στο σκληρό δίσκο του μαθητικού υπολογιστή είτε να μπορεί να εγκατασταθεί από εξωτερικό αποθηκευτικό χώρο τύπου Flash USB με αυτοματοποιημένο τρόπο εγκατάστασης και χωρίς να απαιτείται η παρέμβαση του χρήστη.

** Το εκπαιδευτικό λογισμικό του Παιδαγωγικού Ινστιτούτου, το οποίο θα πρέπει να εγκατασταθεί στον Μαθητικό Υπολογιστή, θα είναι διαθέσιμο μέσω της ιστοσελίδας της “Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ“.

[via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.