XBLOG logo @2x

Στον αστερισμό των Social Media: Η περίπτωση της Lana Del Rey

Στην μαγική εποχή του διαδικτύου, τα μουσικά ταλέντα ανακαλύπτονται όχι στις εναλλακτικές pubs, αλλά στα social media και τα επόμενα pop icons κρίνονται ανάλογα με τα views τους στο YouTube!

Η περίπτωση της 24χρονης τραγουδίστριας Lana Del Rey είναι μια από αυτές!

Η Lana Del Rey, πριν καν κυκλοφορήσει δικό της single ή album, ανέβασε το πρώτο της κομμάτι και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα μια γενική υστερία, μαζί και με τον απαραίτητο μύθο, εξαπλώθηκε γύρω από το όνομά της!

Τα κομμάτια της έχουν ήδη διασκευαστεί, τα live shows της είναι sold out, τα μουσικά blogs την λατρεύουν και εφημερίδες όπως η “Guardian” και η “Telegraph” της κάνουν εκτενή αφιερώματα.

Χωρίς κανείς, ακόμη, να ξέρει αν είναι μια αυθεντική περίπτωση εναλλακτικού και ανεξάρτητου καλλιτέχνη ή απλώς ένα καλοστημένο project κάποιας μεγάλης δισκογραφικής, τα video της στο YouTube μετρούν πάνω από τρία εκατομμύρια views σε λιγότερο από δύο μήνες!

Αναμφισβήτητα, μερικά από τα συστατικά της επιτυχίας της είναι η φοβερή 70’s αισθητική των βίντεο, η νοσταλγική μελωδία, η υπέροχη φωνή και λίγο από το λάγνο βλέμμα της.

Η ίδια χαρακτηρίζει τον εαυτό της ως «Gangsta Nancy Sinatra», οι fans της ως καλλιτεχνική σουπερνόβα της ποπ και οι επικριτές της ως πλαστική Barbie που με τους στίχους της περνάει σεξιστικά μηνύματα σε βάρος των γυναικών.

Ακούστε την και βγάλτε τα συμπεράσματά σας!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.