XBLOG logo @2x

Κώστας Γιαννίκος: Ελεύθερος με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

Μετά την απολογία του ενώπιον του 10ου τακτικού ανακριτή σήμερα το πρωί, ο Κώστας Γιαννίκος, διευθύνων σύμβουλος του Alter, αφέθηκε ελεύθερος, ενώ του επεβλήθη απαγόρευση εξόδου από τη χώρα. Ανακριτής και εισαγγελέας συμφώνησαν στο να του επιβληθεί ως περιοριστικός όρος μόνο η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Ο Κώστας Γιαννίκος αντιμετωπίζει την κατηγορία της μη καταβολής ΦΠΑ που ανέρχεται σε 1,2 εκατομμύρια ευρώ, για το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο έως τον Οκτώβριο του 2011. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι πρόκειται για κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος και μεγαλομέτοχος του Alter κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα, στο οποίο χαρακτήρισε τη σύλληψή του ως αδικαιολόγητη. Ο Κώστας Γιαννίκος υποστηρίζει συγκεκριμένα ότι η υπαγωγή του Alter στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα δεν του επέτρεπε να καταβάλει τον ΦΠΑ στο Δημόσιο.

Όπως ισχυρίζεται, η διαδικασία ήταν σε εξέλιξη και δεν είχε ολοκληρωθεί λόγω του ότι παραιτήθηκε ο μεσολαβητής για προσωπικούς λόγους, επικαλούμενος κόλλημα, αφού εργαζόταν στην Εθνική Τράπεζα, που είναι ένας από τους πιστωτές του τηλεοπτικού σταθμού Alter.

Στον 10ο τακτικό ανακριτή κατέθεσε επίσης διευθυντικό στέλεχος του ΣΔΟΕ που βεβαίωσε το περιεχόμενο της αναφοράς εις βάρος του Κώστα Γιαννίκου, ενώ από την πλευρά του επιχειρηματία κατέθεσε ο πρώην οικονομικός διευθυντής του Alter.

Η ποινική έρευνα θα ολοκληρωθεί με την υποβολή πρότασης από τον εισαγγελέα για τον αν θα παραπεμφθεί ή όχι ο Κώστας Γιαννίκος σε δίκη, ενώ την τελική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών της Αθήνας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.