XBLOG logo @2x

Kodak Ektra: Ανακοινώθηκε το νέο κινητό-κάμερα των €499

Kodak Ektra

Η Kodak παρουσίασε το Kodak Ektra, ένα μεσαίας κατηγορίας smartphone με έμφαση στις φωτογραφικές του ικανότητες. Αν και πολλοί θα νομίζουν ότι είναι το πρώτο smartphone της εταιρίας, στην πραγματικότητα είναι το δεύτερο. Το πρώτο της ονομαζόταν Kodak IM5, παρουσιάστηκε στην έκθεση CES 2015 και πέρασε απαρατήρητο γιατί ήταν ένας φθηνός κλώνος των Lumia.

Το Kodak Ektra αποτίει φόρο τιμής στην ομώνυμη κάμερα της εταιρίας του 1941. Ενσωματώνει μια 5-ιντσών full HD οθόνη, MediaTek Helio X20 chipset με δεκαπύρηνο επεξεργαστή, 3 GB μνήμη RAM, 32 GB επεκτάσιμη χωρητικότητα και μπαταρία χωρητικότητας 3,000 mAh με υποστήριξη ταχείας φόρτισης (Pump Express). Τρέχει το Android 6.0 Marshmallow με stock UI αλλά και με κάποιες εφαρμογές της εταιρίας, όπως της κάμερας.

Η κάμερα είναι φυσικά το δυνατό σημείο του Ektra: έχει μια κάμερα ανάλυσης 21-megapixels με διάφραγμα f/2.0, οπτική σταθεροποίηση εικόνας, Phase Detection Autofocus και δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε ανάλυση 4K. Η εμπρόσθια είναι μια 13-megapixels κάμερα ιδανική για selfies.

Το Kodak Ektra θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη τον Δεκέμβριο με κόστος €499. Μέσα στο 2017 αναμένεται να λανσαριστεί σε περισσότερες αγορές. Μαζί με το κινητό θα διατίθενται και διάφορες δερμάτινες θήκες που σχεδίασε η Kodak.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.