XBLOG logo @2x

Kenny Baker: Έφυγε από την ζωή ο ηθοποιός του R2-D2

Η οικογένεια του Star Wars μόλις έχασε ένα αγαπημένο μέλος της, τον Kenny Baker που χειριζόταν τον R2-D2 σε πρώτες ταινίες του franchise. Ο διάσημος, και συνάμα άγνωστος, ηθοποιός έφυγε από την ζωή λίγες μέρες πριν από τον Gene Wilder.

Ο Kenny Baker γεννήθηκε στις 24 Αυγούστου του 1934 στο Birmingham του Ηνωμένου Βασίλειου και πέθανε στις 13 Αυγούστου του 2016 στο Preston του ίδιου νησιού. Είχε ύψος 112 εκατοστά (έπασχε από νανισμό) και για αυτό μπορούσε να χωθεί μέσα στο “σώμα” του ανδροειδές R2-D2 και να το χειριστεί. Έκανε δύο παιδιά με την Eileen Baker (πέθανε το 1993) και ασχολούνταν με την ηθοποιία και την μουσική. Πέθανε μόλις δύο εβδομάδες μετά από τα γενέθλιά του, μετά από μια παρατεταμένη ασθένεια.

Ο Βρετανός ηθοποιός από το 1977 μέχρι το 2005 συμμετείχε και στις έξι θρυλικές ταινίες του George Lucas, ενώ μάλιστα είχε συμβουλευτικό ρόλο και στην πρόσφατη ταινία The Force Awakens. Πληροφοριακά, στο The Force Awakens ο Baker αντικαταστάθηκε από τον Jimmy Vee. Ξεκίνησε την καριέρα του στο θέατρο όμως δεν άργησε να παίξει και σε κινηματογραφικές ταινίες. Εκτός από τα Star Wars, συμμετείχε και σε άλλες διάσημες παραγωγές όπως το Flash Gordon (1980), το Labyrinth (1986) και τη βραβευμένη με Oscar ταινία Amadeus.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.