XBLOG logo @2x

Κεφτεδάκια ΙΚΕΑ | Εντοπίστηκε κρέας αλόγου, Χαμός στα Social Media

Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, σε ελέγχους που έγιναν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου στα κεφτεδάκια που διαθέτουν τα καταστήματα ΙΚΕΑ.

Μετά το δημοσίευμα η πώληση των προϊόντων έχει σταματήσει στα καταστήματα ΙΚΕΑ, ενώ τα “διάσημα” κεφτεδάκια ΙΚΕΑ σταμάτησαν να πωλούνται και στην Ελλάδα, έως ότου ολοκληρωθούν οι έλεγχοι και υπάρξει επίσημη ενημέρωση για το θέμα από την εταιρία.

Στην Ελλάδα η ΙΚΕΑ έστειλε την παρακάτω ενημέρωση στα μέσα ενημέρωσης, ενώ ενημέρωση υπήρξε και μέσω της επίσημης σελίδας της εταιρίας στο Facebook.

Η εταιρία στην ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

«Αναφορικά με την είδηση που μετέδωσε το πρακτορείο Reuters και δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ,  θα υπάρξει άμεση και υπεύθυνη ενημέρωση σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων, που ήδη διενεργούνται.

Η πώληση και διάθεση των σχετικών προϊόντων έχει σταματήσει για προληπτικούς λόγους».

Η ανακοίνωση της εταιρίας στο Facebook

Στην επίσημη σελίδα στο Facebook της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα αναρτήθηκε το εξής κείμενο:

«Σχετικά με την είδηση που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο, ότι σε ελέγχους που διενεργήθηκαν στην Τσεχία εντοπίστηκε κρέας αλόγου σε κεφτεδάκια της ΙΚΕΑ, θα σας ενημερώσουμε υπεύθυνα σχετικά με το θέμα, μετά την ολοκλήρωση όλων των αναγκαίων ελέγχων. Μέχρι τότε έχει σταματήσει η πώληση των σχετικών προϊόντων για προληπτικούς λόγους».

Χαμός στα Social Media

Όπως είναι λογικό, κάτι τέτοιες περιπτώσεις δεν τις αφήνουν να περάσουν έτσι οι χρήστες των social media.

Έτσι και στην περίπτωση αυτή με τα κεφτεδάκια ΙΚΕΑ, τα σχόλια που ανεβαίνουν στο Facebook και το Twitter είναι πάρα πολλά, τα λογοπαίγνια δίνουν και παίρνουν, ενώ αρκετές είναι και οι χιουμοριστικές εικόνες που ανεβαίνουν στα κοινωνικά δίκτυα και σατιρίζουν την εταιρία και τα κεφτεδάκια της στα οποία εντοπίστηκε κρέας αλόγου.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.