XBLOG logo @2x

Κάτοχος του Samsung Galaxy S4 εξηγεί γιατί το πούλησε σε μόλις 2,5 μήνες!

Γράφει ο Georgecm

Προσπαθώντας να απαντήσω στο παραπάνω ερώτημα, θα ήταν καλύτερο να ξεκινήσω από τους λόγους που με οδήγησαν στην αγορά του Samsung Galaxy S4 ένα ζεστό βράδυ του Ιουνίου. Σκοπός του άρθρου δεν είναι η επίθεση στη συγκεκριμένη συσκευή ή τη Samsung, αλλά κάτι πολύ βαθύτερο… το οποίο εξηγώ παρακάτω.

Τα τελευταία χρόνια προσπάθησα να είμαι πολύ συνετός στις αγορές κινητών τηλεφώνων ή καλύτερα smartphones. Για περισσότερο από 1.5 χρόνο ήμουν κάτοχος του εκπληκτικού Samsung Galaxy S II, της συσκευής που θεωρώ ότι μέχρι και σήμερα αποτέλεσε την καλύτερη αγορά που θα μπορούσε κανείς να έχει κάνει στον χώρο αυτό. Είμαι σίγουρος ότι αν όλοι οι ευχαριστημένοι κάτοχοι της συσκευής αφήσουν πιο κάτω το σχόλιο τους, τότε θα κάνουμε ρεκόρ σχολίων στο παρόν άρθρο.

Τον περασμένο Δεκέμβριο λοιπόν και με πόσο ψυχής αγόρασα το LG Nexus 4. Αναμφίβολα μια εξαιρετική επιλογή για τα λεφτά της (περίπου 370 ευρώ μου κόστισε τότε), χωρίς ωστόσο να στοχεύω να την κρατήσω για καιρό για πολλούς λόγους. Επειδή όμως είμαστε εδώ για να μιλήσουμε για το Galaxy S4 των 600+ ευρώ και όχι για το Nexus 4 των 350+, προχωράω γρήγορα στην αγορά του τελευταίου Samsung flagship τον περασμένο Ιούνιο.

Μετά από μια μέτρια εμπειρία με το Nexus 4, έψαχνα εναγωνίως την ευκαιρία να αγοράσω κάτι που θα κρατήσω για χρόνια. Οι επιλογές τότε ήταν δύο. HTC One ή Galaxy S4. Ποιότητα κατασκευής, Sense 5 και design εναντίων κάμερας, χαρακτηριστικών (;), αξεσουάρ και software features. Ή τουλάχιστον έτσι ήθελα να πιστεύω.

Η εξαιρετική εμπειρία με το Galaxy S II, η Super Amoled και μεγαλύτερη οθόνη και οι μικρότερες διαστάσεις, μαζί με όλα τα παραπάνω, με ώθησαν στην αγορά του Galaxy S4, βάζοντας τότε στο πλάι του ενδοιασμούς που τελικά με ανάγκασαν να πουλήσω τη συσκευή λιγότερο από 48 ώρες πριν.

Η Samsung κατάφερε να γίνει νούμερο 1 εταιρεία στον κόσμο για μερικούς πολύ απλούς λόγους. Οθόνες, ποιοτικές αλλά πλαστικές συσκευές, αργότερα περίεργο software, αλλά κυρίως hardware επόμενης γενιάς. Θα περίμενε κανείς λοιπόν, το Galaxy S4 να αποτελέσει τον ακρογωνιαίο λίθο της εταιρείας σε μια χρονιά που ο ανταγωνισμός από HTC, Sony, LG και κινέζους θα ήταν πιο μεγάλος από ποτέ. Θα περίμενε κανείς με μία λέξη, καινοτομία.

Αντ’ αυτού τι είχαμε; Με μία λέξη “ηλίθιες” παρουσιάσεις αλά Broadway για να πουλήσουμε στις νοικοκυρές τα Smart χαρακτηριστικά μας, ατελείωτο marketing και καθόλου έμφαση στο ίδιο το προιόν. Τα δεκάδες έξυπνα χαρακτηριστικά που υποτίθεται ότι προσφέρει η συσκευή περιορίζονται καθημερινά σε 1-2 και για να μην μακρυγορώ, η γενικότερη αίσθηση που σου αφήνει η συσκευή είναι ότι πρόκειται για ημιτελές project. Λειτουργίες προστέθηκαν απλά για εντυπωσιασμό και άλλες δουλεύουν που και που, γιατί το software δεν ήταν ποτέ έτοιμο για πραγματική χρήση.

Είναι εξωφρενικό, αλλά από μια συσκευή που κόστισε σε κάποιους ακόμα και 740 ευρώ, το μόνο που θα έχω να θυμάμαι είναι η απίστευτη κάμερα του. Το dual-shot το χρησιμοποίησα δεκάδες φορές και γενικότερα θεωρώ ότι πρόκειται το απόλυτο κάμερα phone μέχρι το επόμενο. Το πρόβλημα για τη Samsung είναι ότι αυτό το επόμενο ήρθε πολύ πιο γρήγορα από κάθε άλλη φορά και λέγεται Nokia Lumia 1020, Sony Xperia Z1, ίσως Oppo N1 και δεν ξέρω και γω τι άλλο.

Η Samsung που έφτιαξε το Galaxy S II, θα είχε φροντίσει να φτιάξει τόν πρώτο πραγματικό 8πύρηνο που θα κρατούσε ένα χρόνο τις επιδόσεις του S4 στην κορυφή, και δεν θα βρισκόταν σε 3 μήνες 50% πίσω από τον ανταγωνισμό και τον Snapdragon 800. Υπέροχη η οθόνη του κινητού, αλλά ίσως η οθόνη του HTC One να είναι καλύτερη, οπότε ίσως θα έπρεπε να περιμένει λίγο ακόμα και να τολμήσει με την πρώτη εύκαμπτη, που δεν είναι γενικά μακριά. Δεν ξέρω αν θα άλλαζε υλικά, αν και πραγματικά χαλάει τόσο πολύ τη συσκευή το πίσω της μέρος. Προσωπικά δεν θα με χάλαγαν λίγα ακόμα γραμμάρια αν έπιανα αλουμίνιο ή κάτι ακόμα καλύτερο.

Ολοκληρώνοντας, πούλησα το Galaxy S4 γιατί δεν θα άντεχα να μείνω για 1+ χρόνο με μια συσκευή που κόστισε τόσο πολλά και δεν ήταν ποτέ πραγματικά καινοτόμα και μπροστά από την εποχή της. Γιατί όταν δίνεις τόσο χρήματα, είσαι ικανοποιημένος μόνο με το καλύτερο και κάτι που θα παραμείνει ανταγωνιστικό για τουλάχιστον 8-12 μήνες. Οι 3 ήταν πολύ λίγοι Samsung.

[αναδημοσίευση από το goodbyte]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.