XBLOG logo @2x

Η πρώτη εικόνα του Juno δείχνει τον Δία και τα φεγγάρια του

Credits: NASA/JPL-Caltech/SwRI/MSSS

Το διαστημόπλοιο Juno μπήκε σε τροχιά γύρω από τον Δία στις 4 Ιουλίου και λίγες μέρες μετά άρχισε να φωτογραφίζει τον πλανήτη και τα φεγγάρια του. Μία από τις πρώτες φωτογραφίες που τράβηξε το διαστημόπλοιο από όταν μπήκε σε τροχιά τώρα βγήκε στην δημοσιότητα από την NASA και είναι μια εικόνα που δείχνει σχεδόν τον μισό Δία και τρία από τα φεγγάρια του (Ιώ, Ευρώπη και Γανυμήδης).

«Αυτή η σκηνή του JunoCam δείχνει ότι επέζησε το πρώτο πέρασμα από το ακραίο περιβάλλον ακτινοβολίας του Δία χωρίς κάποιο πρόβλημα και είναι έτοιμο για να πάει στον Δία,» είπε ο Scott Bolton, κύριος ερευνητής από το Ινστιτούτο Έρευνας Southwest στο Σαν Αντόνιο. «Ανυπομονούμε να δούμε για πρώτη φορά του πόλους του Δία.»

Η NASA αναφέρει ότι η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 10 Ιουλίου στις 5:30 UTC όταν το Juno ήταν περίπου 2.7 εκατομμύρια μίλια από τον Δία. Η έγχρωμη εικόνα δείχνει την ατμόσφαιρα του Δία, συμπεριλαμβανομένης της γιγαντιαίας κόκκινης κηλίδας και άλλων χρωματιστών λωρίδων. Η NASA σημειώνει ότι η JunoCam τράβηξε την φωτογραφία έξι μέρες μετά την ενεργοποίηση της κύριας μηχανής του Juno και οι πρώτες υψηλής ανάλυσης λήψεις θα πραγματοποιηθούν σε λίγες εβδομάδες.

Συγκεκριμένα, οι πρώτες HD φωτογραφίες θα ληφθούν στις 27 Αυγούστου όταν το Juno πλησιάσει τον πλανήτη. Η JunoCam είναι μια έγχρωμη κάμερα, για το ορατό φως, και πρόκειται να τραβήξει φωτογραφίες από τους πόλους και τα σύννεφα του Δία. Μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά εδώ γιατί στείλαμε το Juno στον Δία και πώς θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε την ατμόσφαιρα του πλανήτη, και όχι μόνο.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.