XBLOG logo @2x

iFixit: Εξαιρετικά δύσκολη η επισκευή του iPad Pro 9.7″

Η Apple τον Μάρτιο παρουσίασε το νέο της tablet, το οποίο αντί για νέο iPad Air ήρθε σαν ένα μικρότερο iPad Pro με οθόνη 9.7-ιντσών. Οι εκπρόσωποι της εταιρίας μίλησαν για το πόσο καλή οθόνη έχει, και πως μπορεί να αντικαταστήσει τα PC, ωστόσο παρέλειψαν να πουν πόσο δύσκολο το έχουν κάνει για έναν χρήστη να το επισκευάσει μόνος του στο σπίτι του.

Την απάντηση στο παραπάνω ερώτημα έδωσε η διάσημη ομάδα iFixit της οποίας ο σκοπός είναι να αποσυναρμολογεί διάσημες συσκευές. Αφού λοιπόν η Apple κυκλοφόρησε επίσημα το iPad Pro 9.7-ιντσών το αγόρασε και έκανε αυτό που ξέρει να κάνει καλά: το έκανε βίδες δημιουργώντας παράλληλα έναν οδηγό για το πως να το αποσυναρμολογήσει ο καθένας.

iPad Pro 9.7 iFixit teardown

Η ομάδα αφού το άνοιξε, βαθμολόγησε πόσο δύσκολο είναι να το ανοίξει κάποιος. Η ετυμηγορία του iFixit λοιπόν δεν είναι καθόλου καλή για το iPad Pro, αφού το βαθμολόγησε με μόλις 2 στα 10 (10 σημαίνει ότι είναι πολύ εύκολο στο άνοιγμα). Το iFixit έδωσε τόσο χαμηλή βαθμολογία επειδή η μπαταρία έχει πάρα πολύ κόλλα, το Smart Connector δεν γίνεται να αλλαχτεί, η LCD οθόνη και το μπροστινό γυαλί είναι κολλημένα και αυτό ανεβάζει το κόστος επισκευής και γενικά γιατί έχει πάρα πολύ κόλλα η οποία δυσκολεύει το άνοιγμα.

Μπορείτε να δείτε εδώ το teardown.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.