XBLOG logo @2x

Η Intel προτείνει την κατάργηση της θύρας των ακουστικών

Η θύρα 3.5 χιλιοστών για τα ακουστικά έχει εδραιωθεί και υπάρχει σε όλα τα smartphones και tablets. Ωστόσο το μέλλον της τώρα φαίνεται αβέβαιο.

Η Apple φημολογείται ότι θα καταργήσει τη θύρα ακουστικών με το iPhone 7, αναγκάζοντας τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν ασύρματα ακουστικά ή αντάπτορες Lightning-σε-jack ακουστικών. Και αφού οι υπόλοιπες εταιρίες βαδίζουν στο μονοπάτι που χαράζει η Apple, λογικά θα καταργηθεί και από άλλα smartphones της αγοράς.

Η Intel βγήκε τώρα και πρότεινε δημόσια στις κατασκευάστριες εταιρίες να καταργήσουν τη θύρα 3.5 χιλιοστών. Συγκεκριμένα, προτείνει να την αντικαταστήσουν με τη θύρα USB Type-C έτσι ώστε στο μέλλον όλες οι συνδέσεις να γίνονται μέσω USB, οποιαδήποτε καλώδιο καν είναι, σε οποιαδήποτε συσκευή (smartphone, tablet ή υπολογιστή).

Η κατάργηση του jack των ακουστικών σίγουρα έχει μειονεκτήματα και πολλοί αποδοκιμάζουν αυτή τη κίνηση, όμως υπάρχουν και πλεονεκτήματα. Τα ακουστικά θα μπορούν να προσφέρουν καλύτερο ήχο επειδή περισσότερα δεδομένα θα μεταφέρονται μέσω της θύρας, τα κινητά θα μπορούν να γίνουν ακόμα πιο λεπτά και θα μπορούν να δημιουργηθούν ‘έξυπνα’ ακουστικά τα οποία θα λαμβάνουν πληροφορίες για την υγεία του χρήστη (π.χ. θερμοκρασία).

Η Apple θα είναι η πρώτη γνωστή εταιρία που θα καταργήσει τη θύρα (αν οι φήμες αληθεύουν), όμως γενικά δεν είναι κάτι νέο στην αγορά (για παράδειγμα, η LeEco έχει ήδη ανακοινώσει ένα Android smartphone χωρίς αυτή τη θύρα).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.