XBLOG logo @2x

Η Intel ανακοίνωσε νέους επεξεργαστές Core X και τον 18-πυρήνων Core i9

Η Intel ανακοίνωσε μια νέα γενιά επεξεργαστών Core X στην έκθεση Computex 2017, οι οποίοι προορίζονται για δυνατά PC. Μαζί με αυτούς ανακοίνωσε τον νέο Core i9 για όσους χρειάζονται ακόμα περισσότερη ιπποδύναμη.

Η πλατφόρμα Core X προορίζεται για ενθουσιώδης πελάτες όπως gamers και δημιουργούς περιεχομένου — άνθρωποι που θέλουν να τρέχουν τα τελευταία παιχνίδια σε μέγιστη ανάλυση ενώ κάνουν streaming το gameplay και έχουν ανοιχτό ένα chat με τους θεατές ή έχουν ανοιχτά τέσσερα διαφορά γραφιστικά εργαλεία για να συνθέσουν ένα νέο βίντεο για το YouTube.

Intel Core X Series CPU

Οι επεξεργαστές της σειράς Core X έρχονται με τέσσερις πυρήνες τουλάχιστον και φτάνουν τους 18 πυρήνες με τον νέο επεξεργαστή Core i9 Extreme των $1,999. Η Intel υπερήφανα αναφέρει ότι ο νέος Core i9 Extreme είναι ο πρώτος επεξεργαστής προσωπικών υπολογιστών πελατών που προσφέρει 18 πυρήνες και 36 νήματα (threads).


Διαβάστε επίσης: Microsoft Surface Pro (2017): Επίσημο με Kaby Lake CPU και νέο Surface Pen


Η οικογένεια Core X ξεκινάει με τον Core i5-7640X στα $242 ο οποίος προσφέρει 4 πυρήνες και 4 νήματα. Η οικονομικότερη έκδοση του Core i7 με 4 πυρήνες και 8 νήματα κοστίζει $339, ενώ η ακριβότερη με 8 πυρήνες και 16 νήματα αγγίζει τα $599. Ο Core i9 έρχεται σε τέσσερις εκδόσεις, με βασική τιμή $999 για την έκδοση με 10 πυρήνες και 20 νήματα. Η μέγιστη έκδοση του i9 κοστίζει $1,699 και προσφέρει 16 πυρήνες και 32 νήματα. Ο προαναφερόμενος i9 Extreme των $1,999 θα κυκλοφορήσει αργότερα.

Οι νέοι επεξεργαστές έχουν σχεδιαστεί για να δουλεύουν με το νέο chipset μητρικής X299 της Intel και θα αρχίσουν να εμφανίζονται σε προϊόντα μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Όσο για την αρχιτεκτονική τους, οι περισσότεροι βασίζονται σε μια αναβαθμισμένη έκδοση της έκτης γενιάς πλατφόρμα Skylake, που η εταιρία ονομάζει Skylake X. Οι i5-7640X και i7-7740X βασίζονται στη Kaby Lake X.

Η Intel επίσης αναβαθμίζει την τεχνολογία Turbo Boost σε μερικά κορυφαία μοντέλα της σειράς Core X, η οποία ονομάζεται Turbo Boost Max 3.0. Χάρη στο Turbo Boost Max 3.0 κάθε πυρήνας έχει καλύτερες επιδόσεις (έως 15% καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τη προηγούμενη γενιά).

Τέλος, η Intel αποκάλυψε ότι η όγδοη γενιά των “mainstream” επεξεργαστών της θα προσφέρει έως και 30% βελτιώσεις σε σχέση με τους Kaby Lake. Μέχρι στιγμής δεν γνωρίζουμε τίποτα περισσότερο για αυτή τη γενιά.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.