XBLOG logo @2x

Intel AppUpSM: App Store από την Intel

Το νέο ηλεκτρονικό κατάστημα Intel AppUpSM είναι πλέον ανοικτό, με πληθώρα καινούριων εφαρμογών για netbooks, όπως τα νέα Adobe AIR apps και το Microsoft Silverlight. Το Intel AppUpSM υποστηρίζουν η Asus, η Best Buy, η Croma και η Dixons.

Στο Moscone Center West του Σαν Φρανσίσκο η κ. Renée James, επίτιμη αντιπρόεδρος και γενική διευθύντρια στο τμήμα Software & Services της Intel, ανακοίνωσε τα εγκαίνια του Intel AppUpSM, ενός ηλεκτρονικού καταστήματος που ειδικεύεται στις εφαρμογές για netbooks. Το Intel AppUp διαθέτει, δωρεάν ή προς πώληση, εφαρμογές σχετικές με την ψυχαγωγία, την κοινωνική δικτύωση, το gaming και την παραγωγικότητα, οι οποίες έχουν προσαρμοστεί στα χαρακτηριστικά ενός netbook και τις διαστάσεις της οθόνης του.

Με σκοπό να μπορέσει να προωθήσει νέες εφαρμογές που οι υποψήφιοι πελάτες πιθανόν να προσπεράσουν, το Intel AppUp τους ενθαρρύνει να δοκιμάζουν ό,τι τους ενδιαφέρει, υιοθετώντας το μοντέλο “try before you buy”. Η παρουσίαση του Intel AppUp συνδυάστηκε με την ανακοίνωση της έναρξης διάθεσης των AIR εφαρμογών της Adobe, καθώς επίσης και διάφορων άλλων εφαρμογών από εταιρείες όπως η Accuweather, η Barnes & Noble, η Funkitron, η Gibson Guitars, η iWin, η Kaplan, η KONAMI και η Lifetime.

Επίσης η κ. James ανακοίνωσε τη συνεργασία του Intel AppUp με τη Best Buy, καθώς και με τα καταστήματα Dixons στη Μ. Βρετανία και Croma στην Ινδία, υπογραμμίζοντας την προσπάθεια της Intel να απευθυνθεί στην παγκόσμια κοινότητα των κατόχων netbooks. Παράλληλα, η κ. James ανακοίνωσε το σχέδιο της Asus, σύμφωνα με το οποίο η εταιρία θα ξεκινήσει από τον Οκτώβριο 2010 να εγκαθιστά στα netbook της το “asus app store”, το οποίο αποτελεί τη δική της εκδοχή του Intel AppUp.

Επισημάνθηκε ακόμα από την κ. James ότι το Intel AppUp Developer Program, ένα πρόγραμμα το οποίο, μέσα από πρωτοβουλίες σαν το Intel Million Dollar Development fund, φιλοδοξεί να αποτελέσει το όχημα που θα οδηγήσει σε νέες καινοτομικές εφαρμογές για τους χρήστες, αλλά και σε νέες πηγές εισοδήματος για τους ανεξάρτητους προγραμματιστές και δημιουργούς λογισμικού.

Η κ. James παραδέχτηκε ότι η απρόσκοπτη συνεργασία μεταξύ διαφορετικών λειτουργικών αποτελεί μια μόνον από τις παραμέτρους της εξίσωσης.  Τα λειτουργικά ανοικτής πλατφόρμας του Linux Foundation, όπως το MeeGo των Intel και Nokia, επιτρέπουν στους προγραμματιστές να είναι δημιουργικοί, εφευρετικοί και καινοτόμοι.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.