XBLOG logo @2x

Τέλος στις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες με κυβερνητικό site

Επιτέλους το θέμα με τις παράνομες διαφημιστικές πινακίδες φαίνεται ότι αντιμετωπίζεται ουσιαστικά, με την έναρξη λειτουργίας του IllegalSigns.gov.gr, στο οποίο μπορεί να κάνει όποιος θέλει καταγγελίες με φωτογραφίες…

Το www.illegalsigns.gov.gr ξεκίνησε τη λειτουργία του με εντολή του Πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου ο οποίος έχει και την άμεση επίβλεψή του.

Ακολουθεί η επίσημη ανακοίνωση από το γραφείο τύπου του Πρωθυπουργού:

Λειτουργεί από σήμερα ο διαδικτυακός τόπος «Χωρίς παράνομες διαφημιστικές πινακίδες»

Άρχισε σήμερα να λειτουργεί, κατόπιν εντολής και με την άμεση επίβλεψη του Πρωθυπουργού, Γιώργου Α. Παπανδρέου, ο διαδικτυακός τόπος «Χωρίς Παράνομες Διαφημιστικές Πινακίδες», ο οποίος εντάσσεται στην πρωτοβουλία που έχει αναλάβει η κυβέρνηση, για την διαμόρφωση μιας εθνικής πολιτικής για την Οδική Ασφάλεια.

Την επίσημη λειτουργία του διαδικτυακού τόπου ανακοίνωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, ο οποίος προΐσταται της Διυπουργικής Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, που συγκροτήθηκε με απόφαση του Πρωθυπουργού, στις 21 Ιανουαρίου 2010.

Η λειτουργία του διαδικτυακού τόπου www.illegalsigns.gov.gr έχει στόχο την συμμετοχή των πολιτών και την αποφασιστική συμβολή τους στην αποξήλωση των παράνομων διαφημιστικών πινακίδων, που κοστίζουν ανθρώπινες ζωές και υποβαθμίζουν το περιβάλλον και την αισθητική των πόλεών μας.

Η συμμετοχή των πολιτών μέσω του διαδικτύου, τόσο για την εμπέδωση της κοινωνικής ευθύνης στην αντιμετώπιση των τροχαίων ατυχημάτων όσο και για την πάταξη των αυθαίρετων και παράνομων πινακίδων, βρίσκεται στο επίκεντρο των πολιτικών της κυβέρνησης.

Μέσα από τον διαδικτυακό τόπο www.illegalsigns.gov.gr ο πολίτης μπορεί να επισημάνει την ύπαρξη κάποιας παράνομης πινακίδας και συμπληρώνοντας μια απλή ηλεκτρονική φόρμα να αποστείλει τα στοιχεία της περιοχής που την έχει εντοπίσει, καθώς και φωτογραφία.

Έπειτα από την βεβαίωση της παρανομίας από τις αρμόδιες αρχές, ο Δήμος ή η Γενική Γραμματεία Περιφέρειας, θα είναι υποχρεωμένοι να προβούν άμεσα στην αποξήλωσή τους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.