XBLOG logo @2x

Hyperloop One: Ξεκίνησαν οι δοκιμές του μελλοντικού τρένου που αγγίζει τα 180 χλμ σε 1″

Σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον στην έρημο της Νεβάδα, η Hyperloop One πραγματοποίησε την πρώτη επιτυχημένη δοκιμαστική διαδρομή του μελλοντικού τρένου Hyperloop. Το Hyperloop είναι μία ιδέα του Elon Musk, ιδρυτής της Tesla Motors και της SpaceX, για ένα σύστημα μεταφοράς υψηλής ταχύτητας. Μέχρι στιγμής υπάρχουν τρεις ιδιωτικές εταιρίες που αναπτύσσουν την ιδέα του Musk και λαμβάνουν χρηματοδότηση από το κοινό: η Hyperloop One (μετονομάστηκε από Hyperloop Technologies), η Hyperloop Transportation Technologies και η TransPod.

Αν τα τρένα Hyperloop πραγματοποιηθούν θα μπορούν να αγγίζουν με 1126,5 χλμ./ω μέσα σε έναν σωλήνα Hyperloop σε κενό αέρος. Ουσιαστικά “πετούν” μέσα σε σωλήνες για να μπορούν να ταξιδεύουν σε απίστευτες ταχύτητες. Οι δημιουργοί του αναφέρουν ότι το ταξίδι από τη Νέα Υόρκη έως την Ουάσινγκτον θα διαρκεί μόλις 35 λεπτά, τη στιγμή που το ταξίδι με αυτοκίνητο διαρκεί περισσότερες από 3 ώρες.

Κάπως έτσι θα μοιάζουν τα τρένα
Κάπως έτσι θα μοιάζουν τα τρένα

Ο αντιπρόεδρος της Hyperloop One, Josh Geigel, επιβεβαίωσε ότι χρησιμοποιείται ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα προώθησης των βαγονιών και ότι η ηλεκτρομαγνητική ενέργεια παράγεται από πρωτοποριακές ηλεκτρικές μηχανές που δεν διαθέτουν κινούμενα μέρη. Σύμφωνα με τον Geigel, αυτές οι μηχανές πρέπει να τοποθετούνται στο 5-10% της διαδρομής.

Η One κατάφερε και δημιούργησε τη βάση του τρένου, την έβαλε σε ράγες και τη δοκίμασε. Στη πρώτη δοκιμή έπιασε τα 187 χιλιόμετρα την ώρα σε μόλις 1.1 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια έπεσε στην άμμο επειδή δεν έχει αναπτυχθεί ακόμα το σύστημα πέδησης. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, τα τραίνα θα είναι έτοιμα για να μεταφέρουν φορτία μέχρι το 2019 και ανθρώπους μέχρι το 2021.

Τέλος, η One ανακοίνωσε ότι ολοκληρώθηκε και ένας νέος γύρος χρηματοδότησης του όλου project, με το ποσό των 80 εκατομμυρίων δολαρίων. Η εταιρία έχει πλέον περισσότερους από 150 εργαζόμενους.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.