XBLOG logo @2x

Ποια είναι η Huawei;

Πρόσφατα διατέθηκε στην ελληνική αγορά το Android smartphone Huawei Ideos U8150 από την WIND. Πρόκειται για το πρώτο κινητό της Huawei που έρχεται Ελλάδα και κάνει πολλούς να σκεφτούν «ποια είναι αυτή η εταιρία;», αφού αρκετοί ακούτε για αυτή την εταιρία πρώτη φορά.

Σε αυτό το post θα δούμε μερικά στοιχεία για την εταιρία αυτή, που εδρεύει στην Κίνα. Όσοι χρησιμοποιείτε mobile broadband πακέτα για πρόσβαση στο ίντερνετ, ίσως να έχετε προσέξει ότι τα USB modem που σας δίνουν και οι τρεις πάροχοι (Cosmote, Vodafone, WIND) έχουν κατασκευαστεί από την Huawei.

Βασικά στοιχεία για την Huawei

Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες στην παροχή τηλεπικοινωνιακών λύσεων, με τα προϊόντα και τις λύσεις της να διατίθενται σε περισσότερες από 100 χώρες, ενώ εξυπηρετούν 45 από τους 50 κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους διεθνώς.

Όσον αφορά τα οικονομικά της Huawei, η εταιρία το 2009 είχε έσοδα από πωλήσεις ύψους 21.8 δις δολαρίων, σημείωσε ανάπτυξη 19% σε σύγκριση με το περασμένο έτος, ενώ τα καθαρά της κέρδη ανήλθαν στα 2.7 δις δολάρια με καθαρό περιθώριο κέρδους 12.2%.

Η εταιρία στην Ευρώπη

Η δραστηριοποίηση της Huawei στην Ευρώπη ξεκίνησε το 2000, συνεργάζεται με τους σημαντικότερους παρόχους, με συμβόλαια πωλήσεων που το 2008 ανήλθαν σε 3 δις δολάρια, αν και η αγορά τηλεπικοινωνιών στην Ευρώπη σημειώνει πτώση.

Η εταιρία έχει αναπτύξει στην Ευρώπη επιχειρηματικά και ερευνητικά κέντρα, κέντρα πωλήσεων, διανομής και τεχνικής υποστήριξης, ενώ μόνο στην Ευρώπη απασχολεί περίπου 4.200 υπαλλήλους.

Η Huawei στην Ελλάδα

Στη χώρα μας η Huawei ίδρυσε το γραφείο της το 2005 (τα γραφεία βρίσκονται στο Χαλάνδρι, διαθέτει και training center στη Γλυφάδα), απασχολεί 100 υπαλλήλους περίπου, με το 75% αυτών να είναι Έλληνες.

Συνεργάζεται και με τις τρεις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και με κάποιες εταιρίες σταθερής τηλεφωνίας, τις οποίες προμηθεύει με εξοπλισμό δικτύων, αλλά και με τερματικά, όπως USB modems και συσκευές.

Το Huawei Ideos U8150 αποτελεί το πρώτο κινητό της εταιρίας που διατίθεται στην Ελλάδα, με το οποίο η εταιρία εισέρχεται στην αγορά των Huawei branded συσκευών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.