XBLOG logo @2x

Το MateBook X είναι το πρώτο laptop από την Huawei

Η Huawei μπήκε στην αγορά των υπολογιστών με το MateBook, όμως ήταν απλά ένα υβριδικό tablet με Windows. Οι επαγγελματίες και πολλοί ακόμα οικιακοί χρήστες προτιμούν “παραδοσιακά” laptop και έτσι η Huawei έφτιαξε το πρώτο της. Για αυτό υποδεχτείτε το MateBook X, το πρώτο laptop του Κινέζου κολοσσού.

Δεν θα ήταν υπερβολή άμα πούμε ότι το MateBook X είναι κλώνος του MacBook. Η Huawei δανείστηκε πολλά στοιχειά από το δημοφιλές laptop της Apple, όπως τον μίνιμαλ σχεδιασμό, τη μεταλλική κατασκευή, το μεγάλο trackpad, τη τοποθέτηση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, τα χρώματα και άλλα. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι αρνητικό, αφού το τελικό αποτέλεσμα είναι όμορφο.

Το Huawei MateBook X εξοπλίζεται με 13-ιντσών οθόνη με αναλογία 3:2, 2K ανάλυση και μικρά περιθώρια (δεν είναι αφής), Intel Core i5/i7 επεξεργαστή, 256 / 512 GB SSD αποθηκευτικό χώρο, 4 / 8 GB μνήμη RAM και κεντρικό κουμπί με αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων συμβατό με το Windows Hello των Windows 10.

Η μπαταρία του νέου MateBook προσφέρει αυτονομία έως 10 ώρες αναπαραγωγής full HD ταινίας με μία φόρτιση. Όπως και το MacBook, διαθέτει μία USB-C θύρα η οποία χρησιμοποιείται για φόρτιση και μεταφορά δεδομένων. Για να διευκολύνει τους χρήστες με τη μετάβασή τους στη νέα θύρα, η Huawei θα προσφέρει χωρίς χρέωση σε ορισμένες αγορές το “MateDock 2.0 USB-C dongle” που εξοπλίζεται με κανονική USB Type-A θύρα, μια δεύτερη USB-C θύρα και εξόδους DVI και HDMI.

Τέλος, το MateBook X θα έχει και το σύστημα ήχου Atmos της Dolby που συνδυάσει υλικό και λογισμικό για να προσφέρει καλύτερο ήχο.

Το υβριδικό Matebook έχει έρθει επίσημα στη χώρα μας με κόστος €929,00, επομένως υπάρχει πιθανότητα να έρθει και το νέο laptop αλλά με υψηλή τιμή.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.