XBLOG logo @2x

Η Huawei και η Leica ιδρύουν νέο κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας

Ο Ren Zhengfei, CEO της Huawei (δεξιά) και ο Δρ. Andreas Kaufmann, βασικός μέτοχος και Πρόεδρος του γνωμοδοτικού συμβουλίου της Leica Camera AG, υπογράφουν τη συμφωνία ίδρυσης του Εργαστηρίου Καινοτομίας Max Berek.

Η Huawei και η Leica Camera AG σήμερα ανακοίνωσαν ότι επεξέτειναν τη στρατηγική τους συνεργασία με την ίδρυση ενός κοινού κέντρου έρευνας και καινοτομίας υπό την επωνυμία “Εργαστήριο Καινοτομίας Max Berek”. Η έναρξη λειτουργίας του κέντρου έρχεται 7 μήνες μετά τη δημόσια ανακοίνωση της μακρόχρονης τεχνολογικής συνεργασίας των δύο εταιρειών στον τομέα της οπτικής μηχανικής, και 5 μήνες μετά το λανσάρισμα των παγκοσμίως επιτυχημένων και πολυβραβευμένων smartphones, Huawei P9 και Huawei P9 Plus.

Το νέο εργαστήριο, που βρίσκεται στην έδρα των κεντρικών γραφείων της Leica στο Wetzlar της Γερμανίας, θα οδηγήσει στην περαιτέρω εξέλιξη των οπτικών συστημάτων και των τεχνολογιών που βασίζονται σε λογισμικό, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας απεικόνισης σε ευρεία γκάμα εφαρμογών φωτογραφίας και συσκευών κινητής τηλεφωνίας. Επιπροσθέτως, στα αναμενόμενα αποτελέσματα περιλαμβάνονται και η δημιουργία λύσεων υπολογιστικής απεικόνισης, επαυξημένης πραγματικότητας (AR) και εικονικής πραγματικότητας (VR), ενώ παράλληλα, τόσο η Huawei όσο και η Leica, πέραν των πόρων R&D που θα διαθέσουν, σχεδιάζουν να συνεργαστούν με γερμανικά και διεθνή πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα.

Η ίδρυση του εργαστηρίου είναι το αποτέλεσμα του οράματος και της υποστήριξης του Ren Zhengfei, Διευθύνοντος Συμβούλου της Huawei και του Δόκτορα Andreas Kaufmann, βασικού μετόχου και Προέδρου του γνωμοδοτικού συμβουλίου της Leica Camera AG.

«Στο μέλλον, πάνω από το 90% της κίνησης δεδομένων θα είναι εικόνες και βίντεο», είπε ο Ren Zhengfei, Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei. “Το Εργαστήριο Καινοτομίας Max Berek παρέχει τη δυνατότητα εδραίωσης μίας ακόμη πιο στενής συνεργασίας με τη Leica, οδηγώντας σε συνεχείς βελτιώσεις στην ποιότητα της εικόνας και του βίντεο. Ως αποτέλεσμα, θα είμαστε σε θέση να διαθέτουμε τις πιο εξελιγμένες καινοτομίες στην αγορά της smartphone κάμερας και να προσφέρουμε μεγαλύτερη αξία στους καταναλωτές».

«Με την ίδρυση του Εργαστηρίου Καινοτομίας Max Berek, η Huawei και η Leica Camera AG διευρύνουν το πεδίο δράσης της επιτυχημένης στρατηγικής συμμαχίας και θέτουν τα θεμέλια για στενή συνεργασία σε έρευνα και εξέλιξη επαναστατικών τεχνολογιών στον τομέα της απεικόνισης», τόνισε ο Δόκτωρ Andreas Kaufmann, κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών και του γνωμοδοτικού συμβουλίου της Leica Camera AG.

«Η Huawei και η Leica δεν μοιράζονται μόνο τη δύναμη της τεράστιας καινοτομίας και τα χρόνια της εμπειρίας στην έρευνα, αλλά επίσης την αφοσίωση στην παροχή των υψηλότερων ποιοτικών προδιαγραφών. Το Εργαστήριο Καινοτομίας Max Berek μας προσφέρει μια ιστορική ευκαιρία για να ενώσουμε τους πόρους και τη συσσωρευμένη εμπειρία των δύο εταιρειών ώστε να γίνουμε οι πρωτοπόροι στις τεχνολογίες που αλλάζουν τα δεδομένα του ανταγωνισμού» επιβεβαίωσε ο Markus Limberger, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών (COO) της Leica Camera AG, και Διευθυντής του Εργαστηρίου Καινοτομίας Max Berek.

Το κέντρο έρευνας και καινοτομίας έλαβε την επωνυμία του Max Berek (1886-1949) σε ανάμνηση του Γερμανού πρωτοπόρου της μικροσκοπικής παρατήρησης και δημιουργού των πρώτων φακών Leica που είχε επίσης την ευθύνη του οπτικού σχεδιασμού άνω των 20 φακών για τη θρυλική κάμερα των 35mm την οποία εφηύρε και κατασκεύασε ο Oskar Barnack. Χάρη στην εξαιρετική απόδοση εικόνας και στην τέλεια εναρμόνιση των φακών, με την ιδιοφυή κατασκευή του Barnack, η Leica κατάφερε να κατακτήσει τις παγκόσμιες αγορές.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.