XBLOG logo @2x

Επικεφαλής της Huawei: Τα 6GB RAM σε κινητό είναι υπερβολή

Η Huawei είναι από τις εταιρίες που δεν ρίχνουν ιδιαίτερο βάρος στα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά θέλουν ένα όμορφο και ποιοτικό κινητό. Εταιρίες όπως οι Samsung και LG, από την άλλη, είναι από τις πρώτες που υιοθέτησαν Quad HD οθόνες και πάρα πολλά gigabytes μνήμης RAM.

Σχετικά με το τελευταίο, ο επικεφαλής των κινητών P-Series της Huawei Lao Shi σχολίασε ότι τα 6 GB RAM που θα έχουν πολλές ναυαρχίδες φέτος είναι υπερβολή. Σύμφωνα με τον ίδιο, τα 4 GΒ μνήμης είναι αρκετά για ένα σύγχρονο smartphone για να τρέξει χωρίς προβλήματα τις λειτουργίες του.


Διαβάστε επίσης: Huawei P10: Επίσημο με ανανεωμένο design και Leica κάμερα


Οι δοκιμές της εταιρίας του έχουν δείξει ότι τα κινητά της Huawei με 4 GB RAM (και χρησιμοποιούν το chip Kirin 960) αποδίδουν καλύτερα σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό που διαθέτει 6 GB RAM. Το “μυστικό” για αυτό είναι η βελτιστοποίηση του λειτουργικού, και μάλιστα φέρνει για παράδειγμα το iOS της Apple το οποίο ποτέ δεν χρειάστηκε πολλή μνήμη για να τρέξει απροβλημάτιστα.

Ο Lao Shi ισχυρίζεται ότι τα 6 GB RAM σε κινητό είναι “ψυχολογικά πιο παρήγορο” και συγκρίνει τον ανταγωνισμό μεταξύ κατασκευαστριών που προσπαθούν να κυκλοφορήσουν τηλέφωνα με τόση RAM με τη μάχη των πυρηνικών εξοπλισμών μεταξύ Σοβιετικής Ένωσης και ΗΠΑ στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου.

Βέβαια ο ίδιος δεν λέει “όχι” στα κινητά με 6 GB RAM, αφού το Mate 9 βγαίνει πλέον με τόση μνήμη, όμως δεν πιστεύει ότι χρειάζεται.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.