XBLOG logo @2x

HTC X7500 Advantage: Κάτι ανάμεσα σε netbook και κινητό τηλέφωνο

Τον τελευταίο καιρό σκεφτόμουν κι εγώ να αποκτήσω το δικό μου netbook, μιας και περνάω αρκετές ώρες εκτός σπιτιού και σίγουρα ένας μικρός φορητός υπολογιστής θα με εξυπηρετούσε αρκετά. Τελικά σκέφτηκα, μιας και έχω ένα κόλλημα με τα κινητά τηλέφωνα, γιατί να μην πάρω μία συσκευή που να είναι και κινητό τηλέφωνο, αλλά να με βολεύει τόσο στο γράψιμο, όσο και στο σερφάρισμα στο διαδίκτυο.

Έτσι κατέληξα στο HTC X7500 Advantage!

Σίγουρα δεν είναι το πιο βολικό κινητό αν το χρησιμοποιείς καθημερινά μιας και είναι αρκετά ογκώδες, αλλά ένα bluetooth ακουστικό πιστεύω ότι βελτιώνει αρκετά την κατάσταση. Μετά από 20 μέρες συμβίωσης με το νέο μου “κινητό” πιστεύω ότι είναι μια τελείως διαφορετική πρόταση ενός “Mobile Office”.

Δεν θα σταθώ τόσο πολύ στα τεχνικά του χαρακτηριστικά μιας και τα έχουμε αναφέρει εδώ, αλλά θα επικεντρωθώ πιο πολύ στα σημεία που μου έκαναν μεγαλύτερη εντύπωση.

Διαθέτει μαγνητικό, αποσπώμενο, πλήρες πληκτρολόγιο και οθόνη ανάλυσης VGA. Επίσης διαθέτει την τεχνολογία HTC VueFLOTM, που εξασφαλίζει εύκολη πλοήγηση, καθώς με μια κίνηση του κινητού το κείμενο αρχίζει να κυλάει προς την κατεύθυνση που θέλετε. Επίσης έχει τη δυνατότητα (αλλάζοντας τη Rom) να αλλάζει τον προσανατολισμό της οθόνης και να λειτουργεί ακριβώς όπως το HTC Touch Diamond.

Το HTC Χ7500 πιστεύω ότι παρέχει μοναδικές δυνατότητες, ειδικά σε επαγγελματίες και σε ανθρώπους που πραγματοποιούν συχνά παρουσιάσεις. Μπορείτε να παρουσιάσετε  οτιδήποτε θελήσετε μέσω βιντεοπροβολέα ή τηλεόρασης, χάρη στην ενσωματωμένη δυνατότητα video-output της συσκευής.

Όσον αφορά τη συνδεσιμότητα της συσκευής, εκεί μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε HSDPA, Tri-Band 3G / 3.5G, Wi-Fi, A2DP και Bluetooth 2.0). Το σερφάρισμα στο διαδίκτυο είναι πολύ ανώτερο από οποιαδήποτε άλλη κινητή συσκευή έχω δουλέψει, κυρίως χάρη στην πολύ καλή και μεγάλη οθόνη και τον Opera Browser. Καλύτερα να μην επιλέξετε τον Explorer για την πλοήγησή σας, μιας και είναι αρκετά πιο αργός. Πάντως, τόσο ο Explorer όσο και ο Opera έχουν τη δυνατότητα να αναπαράγουν Flash Video χάρη στο My Flash 3.1.

Το GPS του δεν το έχω δουλέψει ακόμα παρά μόνο την πρώτη μέρα που το αγόρασα, απλά για να δω αν βρίσκει δορυφόρους και συνδέεται κανονικά. Ωστόσο φαντάζομαι πως η πλοήγηση θα είναι αρκετά άνετη και ευχάριστη, χάρη στην μεγάλη 5άρα οθόνη που διαθέτει.

Τα 8 GB μνήμης που διαθέτει η συσκευή μου φαίνονται αρκετά ικανοποιητικά, αλλά αν δεν σας ικανοποιούν, μπορείτε πολύ εύκολα να επεκτείνετε τη μνήμη του με κάρτες μνήμης MiniSD.

Αυτό που πραγματικά με εντυπωσίασε είναι η φοβερή ποιότητα εικόνας του X7500, καθώς και η πολύ καλή αναπαραγωγή βίντεο. Μπορείτε άνετα να παρακολουθήσετε ολόκληρη ταινία Full Screen μέσω του Core Player.

Τέλος, σίγουρα θα αναρωτηθείτε αν ξόδεψα 1000 ευρώ για να αγοράσω το HTC X7500. Η απάντηση είναι όχι! Το βρήκα μεταχειρισμένο γύρω στα 400 ευρώ και το αγόρασα. Πιστεύω ότι είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γλιτώσετε χρήματα, αρκεί να εμπιστεύεστε το άτομο που θα σας πουλήσει τη συσκευή.

Δείτε το HTC X7500 στις παρακάτω φωτογραφίες, καθώς και τον Γιάννη να παίζει με αυτό, λίγο πριν φάει το πανάκριβο σάντουιτς στην καφετέρια που βρίσκεται στον τελευταίο όροφο του Attica! 😛

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.