XBLOG logo @2x

Η HTC πούλησε ένα από τα τελευταία εργοστάσια της για να ενισχύσει το VR

Η HTC βλέπει μέλλον στην εικονική πραγματικότητα και για αυτό αποφάσισε να πουλήσει ένα από τα τελευταία εργοστάσια παραγωγής κινητών που της έχουν απομείνει για να ενισχύσει το τμήμα VR της.

Η HTC πούλησε το 28-στρεμμάτων εργοστάσιο σε μια εταιρία που λέγεται Xingbao Information Technology για περίπου $91 εκατομμύρια. Με αυτά τα λεφτά θα μπορέσει να λύσει μερικά από τα προβλήματά της, αφού το προηγούμενο τρίμηνο είχε απώλειες ύψους $117.

Η πώληση του εργοστασίου δεν θα επηρεάσει το τμήμα κινητών της HTC, είπε η εταιρία, και σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ τα χρήματα θα πάνε για την χρηματοδότηση του τμήματος εικονικής πραγματικότητας.


Διαβάστε επίσης: HTC: Δεν πουλάει το τμήμα κινητών, επενδύει $1.5 δις στο VR


Η HTC έφτιαξε το εργοστάσιο το 2009 και παρήγαγε κυρίως κινητά για την αγορά της Κίνας. Στο απόγειό του το 2011, το εργοστάσιο παρήγαγε δύο εκατομμύρια κινητά κάθε μήνα, αλλά δύο χρόνια μετά οι περισσότερες γραμμές παραγωγής έπαυσαν να δουλεύουν εξαιτίας της χαμηλής ζήτησης.

Εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων της, η HTC τα τελευταία πέντε χρόνια συνεχώς απολύει προσωπικό και μειώνει τις γραμμές παραγωγής. Η εταιρία πλέον έχει αναθέσει σε άλλες εταιρίες την παραγωγή των κινητών, όπως στις Compal Electronics και Wingtech.

Τον Δεκέμβριο του 2015 η HTC είχε πουλήσει ένα ακόμα εργοστάσιο στη Ταϊβάν για $183 εκατομμύρια. Πλέον τις απομένουν τρία.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.