XBLOG logo @2x

Είναι αδιάβροχο το HTC 10;

Το HTC 10 ανακοινώθηκε επίσημα και έχει ήδη εκπλήξει τον κόσμο κυρίως για τις μουσικές δυνατότητές του. Η HTC έμαθε από τα λάθη της και βελτίωσε το κινητό σε κάθε τομέα για να δημιουργήσει ένα «τέλειο» smartphone, όπως αναφέρει. Τι γίνεται όμως με την αντοχή στα στοιχεία της φύσης;

Τελικά δεν αργήσαμε να μάθουμε την αλήθεια. Ο Senior Global Communications Manager της HTC, Jeff Gordon, δημοσίευσε στο Twitter ότι το HTC 10 είναι πιστοποιημένο με το πρωτόκολλο IP53, κάτι που σημαίνει ότι αντέχει σε σταγόνες νερού και στη σκόνη. Αντιθέτως, το Galaxy S7 της Samsung και άλλα smartphones έχουν πιστοποιηθεί με το πρωτόκολλο IP68 το οποίο επιβεβαιώνει ότι μπορούν να βυθιστούν μέχρι και ένα 1 μέτρο κάτω από την επιφάνεια του νερού για μισή ώρα.

Η πιστοποίηση IP53 σημαίνει ότι το HTC 10 προστατεύεται ελαφρώς από νερό και σκόνη. Στο πρωτόκολλο IP53, ο αριθμός 5 υποδηλώνει ότι προστατεύεται από την διείσδυση της σκόνης μέχρι και ένα σημείο, και το 3 σημαίνει ότι αντέχει σε νερό το οποίο πέφτει σε μορφή σπρέι. Στη πράξη αυτά σημαίνουν ότι μπορείτε να το πάρετε άφοβα στη παράλια, να το χρησιμοποιήσετε ενώ βρέχει και δεν χρειάζεται να ανησυχείτε άμα πέσει επάνω του νερό ή σκόνη.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.