XBLOG logo @2x

Honda Civic 5dr 1.4 & 1.8 lt. Special Edition

Μία σειρά από επεμβάσεις τόσο στην εξωτερική όσο και στην εσωτερική του σχεδίαση δέχθηκε το Honda Civic 5dr 1.4 & 1.8 lt. Special Edition, προκειμένου να συνεχίσει να πρωταγωνιστεί στην κατηγορία των μικρομεσαίων αυτοκινήτων. Οι αλλαγές του Honda Civic 5dr 1.4 & 1.8 lt. Special Edition αναδεικνύουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που το έχουν κάνει γνωστό στην ευρωπαϊκή αγορά, δηλαδή: το στυλ, τις επιδόσεις, τη λειτουργικότητα, την ευρυχωρία και την άνεση.

Στη μοντέρνα και πρωτοποριακή του εξωτερική σχεδίαση, αλλαγές έχουν γίνει στη μάσκα, που τώρα είναι διχτυωτή και παραπέμπει στο κορυφαίο μοντέλο της σειράς το Type-R, στον προφυλακτήρα εμπρός και πίσω που είναι όλος βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος, στη σχεδίαση των ζαντών 16″ και 17″ για τις εκδόσεις 1.4 και 1.8 αντίστοιχα, καθώς επίσης και στην προσθήκη χρωμιωμένων χειρολαβών και τάπας βενζίνης.

Το εσωτερικό του νέου Honda Civic 5dr 1.4&1.8lt. Special Edition αποπνέει μία φρέσκια αίσθηση με νέα σκούρα μεταλλικά διακοσμητικά ένθετα, ματ φινίρισμα στις περιοχές που πλαισιώνουν τα όργανα, ενώ αναβαθμισμένα είναι τα καθίσματα που συνδυάζουν σκούρο δέρμα και ύφασμα. Στο εσωτερικό του, που διακρίνεται για την πρακτικότητα του, ξεχωρίζει το διζωνικό ταμπλό οργάνων που παρέχει πλήθος πληροφοριών στον οδηγό χάρη στην εργονομική διάταξη των χειριστηρίων και των διακοπτών.

Το νέο Honda Civic 5dr 1.4&1.8lt. Special Edition είναι διαθέσιμο άμεσα σε 3 εκδόσεις:

  • 1.4 Special Edition 6MT € 18.990
  • 1.8 Special Edition 6MT € 22.990
  • 1.8 Special Edition AT € 23.990

Πηγή δύναμης του νέου Honda Civic 5dr Special Edition είναι οι δύο κινητήρες i-VTEC 1.4 & 1.8 lt. Και οι δύο κινητήρες χαρακτηρίζονται για τη μειωμένη κατανάλωση καυσίμου (5,9 και 6,7 lt. αντίστοιχα στο μικτό κύκλο), τις χαμηλές εκπομπές CO2 (135 και 156 gr/km αντίστοιχα) προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλά αποθέματα ισχύς 100 και 140 ίππους στις 6000 σ.α.λ. αντίστοιχα, ενώ παράλληλα βελτιωμένη είναι και η απόσβεση θορύβων, κραδασμών και τριγμών (χαρακτηριστικά NVH).

Οι μηχανικές εκδόσεις του Honda Civic 5dr 1.4 & 1.8 lt. Special Edition εφοδιάζονται με Λυχνία Ένδειξης Αλλαγής Σχέσης, ένα σύστημα που τοποθετήθηκε για πρώτη φοράς το Accord και στη συνέχεια στη νέα γενιά Jazz, προσφέροντας στον οδηγό τη σωστή πληροφόρηση για την επίτευξη της καλύτερης οικονομίας. Παράλληλα με την ενεργητική ασφάλεια, οι μηχανικοί της Honda έχουν δώσει μεγάλη έμφαση και στην προστασία των επιβατών και των πεζών στην περίπτωση ατυχήματος, με αποτέλεσμα το Civic 5dr να επαναξιολογηθεί ως ένα από τα ασφαλέστερα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στην Ευρώπη, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των νέων ανεξάρτητων crash tests του Euro NCAP.

Ασφάλεια στο Honda Civic

Όλα τα μοντέλα εφοδιάζονται με ABS και, για βέλτιστες επιδόσεις, με Ηλεκτρονικό Κατανεμητή Πέδησης – Electronic Brake force Distribution (EBD) ώστε να επιτυγχάνεται μέγιστη απόδοση και ευστάθεια στο φρενάρισμα. Επίσης περιλαμβάνει σε όλη τη γκάμα, το σύστημα Vehicle Stability Assist (VSA) που σχεδιάστηκε για την υποστήριξη του οδηγού στη διατήρηση του ελέγχου του οχήματος στις στροφές, στην επιτάχυνση και σε ξαφνικούς ελιγμούς, μέσω πέδησης των αριστερών ή δεξιών τροχών (όταν απαιτείται) και με διαχείριση των συστημάτων γκαζιού και φρένων.

Η παθητική ασφάλεια ήταν στοιχείο ύψιστης σημασίας για τη Honda και το Civic διαθέτει ένα πρωτοποριακό σύστημα υπενθύμισης πρόσδεσης ζώνης ασφαλείας για τους πίσω επιβάτες. Ιδιαίτερη προσοχή επίσης δόθηκε επίσης στους εμπρός επιβάτες, και τα δύο εμπρός καθίσματα εφοδιάζονται με διπλούς προεντατήρες. Τα ενεργά προσκέφαλα στα εμπρός καθίσματα παίζουν βασικό ρόλο στην προστασία από τραυματισμούς λόγω τραντάγματος, σε περίπτωση ατυχήματος.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.