XBLOG logo @2x

Help! Κατηγορίες στον blogger

Μία από τις δυνατότητες του νέου blogger είναι και το να μπορούμε να χωρίζουμε τα posts μας σε κατηγορίες, όπως γινόταν και γίνεται και στο wordpress. Αυτό που δε ξέρω και δεν έχω βρει είναι αν και πώς μπορούμε να επεξεργαστούμε τις κατηγορίες που δημιουργούμε!

Εξηγούμαι: Όταν το blog μου “αναβαθμίστηκε” στη νέα έκδοση του blogger, άρχισα στα posts μου να βάζω και κατηγορίες.. Πρώτα έφτιαξα κατηγορίες στα αγγλικά, δηλαδή “thoughts”, “personal”, “internet”, “clubbing” κλπ.. Πριν από λίγες μέρες όμως μου ήρθε να ανοίξω κατηγορίες στα ελληνικά. Έτσι έκανα edit όλα τα posts μου (!) και έβαλα κατηγορίες στα ελληνικά, για παράδειγμα “Προσωπικά”, “Διασκέδαση”, “Σκέψεις” κλπ..

Το θέμα είναι ότι εάν επιλέξω να εμφανίζονται στα δεξιά του blog οι κατηγορίες εμφανίζονται και οι αγγλικές, αν και μέσα σε αυτές δεν υπάρχει κανένα post, ενώ δίπλα στην κάθε αγγλική κατηγορία εμφανίζεται ένας αριθμός που υποτίθεται ότι είναι τα posts κάτω από κάθε κατηγορία, πχ 2, 7, 14, ενώ στην πραγματικότητα δεν υπάρχει κανένα post σε αυτές τις κατηγορίες! Και στο control panel του blogger, στην επιλογή “Edit posts”, στο αριστερό μέρος υπάρχουν όλες οι κατηγορίες που έχω ανοίξει, και οι ελληνικές και οι αγγλικές, αν και επιλέγοντας κάποια αγγλική κατηγορία επίσης δεν υπάρχει κανένα post!

Έτσι, θέλοντας να εμφανίσω τις κατηγορίες των posts στη δεξιά στήλη του blog μου, για να μη γίνει αυτό το μπάχαλο με το να εμφανιστούν και οι παλιές κατηγορίες που δεν περιέχουν κανένα post, άνοιξα νέο “link list” και αντί για links έβαλα τις ονομασίες των κατηγοριών μαζί με το url που οδηγεί στην κάθε κατηγορία.

Αν ξέρει κανείς πώς και αν υπάρχει δυνατότητα να αφαιρεθούν κατηγορίες ας αφήσει ένα comment. Thank you 🙂

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.