XBLOG logo @2x

HD DVD vs Blu-Ray: Υποχώρησε η Toshiba, επικράτησε το Blu-Ray

Παραιτήθηκε και επίσημα η Toshiba από το φορμά HD DVD, με τον «πόλεμο» γύρω από τους δίσκους υψηλής ανάλυσης να τελειώνει με το Blu-Ray νικητή. Η εταιρεία είχε ξεκινήσει τη διάθεση οδηγών HD DVD τον Μάρτιο του 2006 και μέχρι σήμερα είχαν πουληθεί περίπου 1.000.000 συσκευές σε όλο τον κόσμο.

Atsutoshi Nishida, Toshiba President and Chief Executive OfficerΟ Atsutoshi Nishida, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Toshiba, δήλωσε σχετικά: «Εξετάσαμε προσεκτικά τις συνέπειες που θα είχε μακροπρόθεσμα η συνέχιση του λεγόμενου “πολέμου των φορμά επόμενης γενιάς” και καταλήξαμε ότι μία γρήγορη απόφαση θα βοηθήσει την αγορά να αναπτυχθεί».

Ωστόσο όπως έγινε γνωστό, η Toshiba θα συνεχίσει να υποστηρίζει όσους έχουν στην κατοχή τους προϊόντα HD DVD, θα περιοριστούν όμως οι εξαγωγές οδηγών HD DVD, με στόχο να σταματήσουν εντελώς προς τα τέλη του επόμενου μήνα.

Χαράς ευαγγέλια λοιπόν για τους καταναλωτές, οι οποίοι πλέον δε θα ξαναέρθουν αντιμέτωποι με το δίλημμα HD DVD ή Blu-Ray, χαρά όμως και για τη Sony, που βλέπει τον κύριο αντίπαλό της σε αυτή τη «μάχη» να υποχωρεί.

[via, image via]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.