XBLOG logo @2x

Η μεγαλύτερη ηλιακή έκρηξη των τελευταίων ετών κατευθύνεται προς την Γη!

Μια από τις μεγαλύτερες ηλιακές εκρήξεις που έχουν σημειωθεί στον ήλιο τα τελευταία 7 χρόνια συνέβη τα ξημερώματα της 23ης Ιανουαρίου με αποτέλεσμα πολύ δυνατή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία να κατευθύνεται προς την Γη!

Όπως ανακοίνωσε η NASA η κορύφωση αυτής της ακτινοβολίας αναμένεται να συμβεί μέσα στις επόμενες ώρες.

Οι εκρήξεις αυτές, που συμβαίνουν στην εξώτερη ηλιακή επιφάνεια, έχουν σαν συνέπεια την εκτόξευση μεγάλων ποσοτήτων ύλης στο διάστημα.

Όπως ανέφερε η NASA στην ανακοίνωσή της, πρωτόνια υψηλών ενεργειών ταξιδεύουν προς την Γη με ταχύτητες που προσεγγίζουν τα 1400 μίλια το δευτερόλεπτο!

Αυτή η απόσταση είναι περίπου από την Ελλάδα μέχρι την κεντρική Ευρώπη.

Ο πλανήτης δεν αντιμετωπίζει άμεσο κίνδυνο, αν και θα μπορούσαν να παρουσιαστούν διάφορα προβλήματα με τους δορυφόρους και τα αεροσκάφη που πετάνε πάνω από τον βόρειο πόλο, γιατί το μαγνητικό πεδίο της Γης εκεί είναι ασθενέστερο.

Για αυτόν ακριβώς τον λόγο είναι πιθανόν οι πτήσεις που ήταν προγραμματισμένες να περάσουν πάνω από τον Βόρειο Πόλο να αλλάξουν πορεία.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι κάτοικοι σε αυτές τις περιοχές θα έχουν την ευκαιρία σήμερα το βράδυ να απολαύσουν στους ουρανούς ένα υπέροχο θέαμα, το γνωστό σε όλους μας Βόρειο Σέλας!

[photo]

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.