XBLOG logo @2x

Η LG Display αναπτύσσει την πρώτη οθόνη αφής Full HD LCD για smartphone

Η LG Display, μέλος του LG Group και κορυφαίος κατασκευαστής οθονών LCD, παρουσίασε μια νέα οθόνη αφής Full HD LCD μεγέθους 5 ιντσών για smartphones, με τη μεγαλύτερη ανάλυση για κινητή συσκευή μέχρι σήμερα.

Επιτρέποντας στους χρήστες των smartphones να παρακολουθούν περιεχόμενο υψηλής ευκρίνειας ακριβώς με την ίδια ποιότητα, όπως στις τηλεοράσεις και τις οθόνες Η/Υ, η νέα οθόνη αφής εξελίσσει σημαντικά την εμπειρία του cloud computing, η οποία αποτελεί την επερχόμενη τάση του internet.

Η LCD HD οθόνη αφής 5 ιντσών σηματοδοτεί το επόμενο βήμα στην τεχνολογία οθονών για τα κινητά τηλέφωνα.

Η οθόνη αφής LCD, η οποία βασίζεται στην τεχνολογία AH-IPS (Advanced High Performance In-Plane Switching), διαθέτει αναλογία 440pi και ανάλυση 1920 x 1080, προσφέροντας για πρώτη φορά ποιότητα εικόνας υψηλής ευκρίνειας σε ένα smartphone. Με ευρεία αναλογία εικόνας 16:9, το νέο πάνελ είναι επίσης μεγαλύτερο κατά 0,5 ίντσες, πιο συμπαγές και πιο προηγμένο, σε σύγκριση με την προηγούμενη οθόνη αφής 4,5 ιντσών, η οποία διέθετε αναλογία 329 ppi και ανάλυση εικόνας 1280 x 720.

Η κινητήρια δύναμη πίσω από τη νέα Full HD LCD οθόνη, είναι η τεχνολογία AH-IPS της LG, που αποτελεί την ιδανική επιλογή για τις «έξυπνες» συσκευές. Χάρη στην υψηλή πυκνότητα της AH-IPS, ο διαχωρισμός των pixel δεν είναι αντιληπτός από το γυμνό μάτι.

Επιπλέον, τα πάνελ του τύπου AH-IPS απεικονίζουν τα αυθεντικά χρώματα των εικόνων με υψηλή ακρίβεια, διαθέτουν ευρεία γωνία θέασης, όπως επίσης αυξημένη σταθερότητα και ταχύτατο χρόνο ανταπόκρισης στην αφή. Τέλος, χάρη στη μεγαλύτερη φωτεινότητα και τη χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, τα πάνελ AH-IPS είναι ιδανικά για χρήση σε εξωτερικό περιβάλλον.

Η νέα Full HD LCD οθόνη αφής 5 ιντσών αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο έτος και σταδιακά θα αξιοποιηθεί στην κατασκευή και την παρουσίαση νέων συσκευών.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.