XBLOG logo @2x

Η Google και η Microsoft θέλουν να εξαγοράσουν το Twitter

Το Twitter πριν από λίγα χρόνια ήταν από τα δημοφιλέστερα κοινωνικά δίκτυα με πολλούς χρήστες να μοιράζονται συμβάντα από την καθημερινότητα τους, και όχι μόνο. Τα τελευταία χρόνια όμως τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, οικονομικά, με φήμες να κάνουν λόγο για πώληση του.

«Η εταιρεία Twitter Inc. έχει αρχίσει συνομιλίες με εταιρείες Πληροφορικής για να διερευνήσει το ενδεχόμενο να πωληθεί», δήλωσε πρόσωπο που γνωρίζει την υπόθεση. Με το άκουσμα της είδησης η μετοχή της εταιρίας σημείωσε αύξηση, παρότι η εταιρεία αντιμετωπίζει τη βραδύτερη αύξηση εσόδων μετά την είσοδό της στο χρηματιστήριο το 2013. Μερικές από τις εταιρείες που ενδιαφέρονται για το Twitter είναι η Google, η Salesforce και η Microsoft.

Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με τις φήμες ενδιαφέρεται και η Verizon, ο γνωστός αμερικάνικος πάροχος τηλεπικοινωνιών. Η Verizon έχει εξαγοράσει επίσης την AOL (η οποία κατέχει τα The Huffington Post, TechCrunch και Engadget) και σύντομα θα κατέχει επίσης την Yahoo (κάτοχος των Flickr και Tumblr).

Όποια εταιρεία εξαγοράσει το Twitter δεν θα αποκτήσει ένα απλό κοινωνικό δίκτυο, αλλά θα έχει πρόσβαση και σε δεδομένα εκατομμυρίων χρηστών. Αν η Google το εξαγοράσει θα την βοηθήσει ακόμη περισσότερο με τα κοινωνικά δίκτυα μιας και το Google+ δεν είχε το αντίκτυπο που περίμενε ο αμερικανικός κολοσσός. Ακόμη δεν έχει επιβεβαιωθεί κάτι οπότε θα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.