XBLOG logo @2x

Tap to Translate: Μεταφράστε σε όποιο app και αν είστε με το Google

Από τους πάνω από 500 εκατομμύρια ανθρώπους που χρησιμοποιούν τη Μετάφραση Google, πάνω από 9 στους 10 μένουν εκτός των Ηνωμένων Πολιτειών. Μιλήσαμε με χιλιάδες από εσάς στην Ινδία, τη Βραζιλία, την Ινδονησία και την Ταϊλάνδη για να μάθουμε τι λειτουργεί καλά και τι όχι – και σήμερα ανακοινώνουμε κάποιες σημαντικές βελτιώσεις.

Αρχικά, καλωσορίστε το Tap to Translate στο Android. Γνωρίζουμε εκατομμύρια από εσάς που με κόπο αντιγράφετε και επικολλάτε κάποιο κείμενο μεταξύ άλλων εφαρμογών και της Μετάφρασης Google. Τώρα, μπορείτε απλά να αντιγράψετε το κείμενο ενός μηνύματος, σχολίου ή στίχων ενός τραγουδιού και σε οποιαδήποτε εφαρμογή και να χρησιμοποιείτε, και η μετάφραση «πετάγεται» ακριβώς εκεί – δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνετε σε διαφορετικές εφαρμογές για να μεταφράσετε:

Google Tap to Translate

Δείτε το βίντεο για να μάθετε περισσότερα. Το Tap to Translate λειτουργεί σε όλες τις 103 γλώσσες της μετάφρασης Google. σε οποιοδήποτε κινητό Android που έχει εγκατεστημένη από την έκδοση Jellybean (4.2) και πάνω.

Ακόμη, το Offline Mode τώρα λειτουργεί και σε iOS, και προστίθεται μαζί με το Android, στο να χρησιμοποιεί μικρά πακέτα εκτός σύνδεσης. Γνωρίζουμε πως για πολλούς από εσάς, τα προηγούμενα πακέτα είναι πολύ μεγάλα για να τα κατεβάσετε από αναξιόπιστες συνδέσεις δεδομένων κινητής τηλεφωνίας ή για να τα κρατήσετε στην περιορισμένη μνήμη του κινητού σας. Για αυτόν τον λόγο, τα συρρικνώσαμε κατά 90% σε ένα πιο διαχειρίσιμο μέγεθος των 25 MB το καθένα.

Το Offline Mode είναι πραγματικά εύκολο στις ρυθμίσεις και στη χρήση: Απλά πατήστε το βελάκι διπλά στο όνομα της γλώσσας για να κατεβάσετε το σχετικό πακέτο και μετά θα είστε έτοιμοι να μεταφράσετε ξανά, είτε είστε εντός ή εκτός σύνδεσης – και λειτουργεί επίσης και με το Tap to Translate. Προσθέσαμε μόλις το πακέτο της Φιλιππινέζικης γλώσσας, φτάνοντας συνολικά τις 52 γλώσσες.

Google Tap to Translate

Τέλος, προσθέτουμε Word Lens στα Κινέζικα! Είναι η 29η γλώσσα μας για στιγμιαία οπτική μετάφραση, και «διαβάζει» και από και στα Αγγλικά για τα απλοποιημένα και για τα παραδοσιακά Κινέζικα. Δοκιμάστε το σε μενού, πινακίδες, πακέτα, και άλλα εκτυπωμένα κείμενα. Όπως και με όλες τις γλώσσες Word Lens, δουλεύει και εκτός σύνδεσης.

Google Tap to Translate (3)

Με το Tap to Translate, το βελτιωμένο Offline Mode και το Word Lens στα Κινέζικα, ελπίζουμε πως θα βρείτε την πιο επικαιροποιημένη έκδοση της Μετάφρασης Google μια χρήσιμη παρέα. Αυτές οι ενημερώσεις θα «βγουν» στον αέρα τις επόμενες μέρες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.