XBLOG logo @2x

Περιηγηθείτε στο ηφαίστειο Marum με το Google Street View

Η Google ανακοινώνει από σήμερα την συγκλονιστική δυνατότητα να περιηγηθείτε μέσω Google Street View στο ηφαίστειο Marum μια από τις μεγαλύτερες λίμνες λάβας στο κόσμο στο νησί Ambrym του συμπλέγματος Vanuatu. Πρόκειται για ένα αρχιπέλαγος 80 μικροσκοπικών νησιών— γεμάτα πλούσια βλάστηση, ζούγκλες, παρθένες παραλίες με μαύρη άμμο και εννέα ηφαίστεια.

Για να καταγραφούν οι συγκλονιστικές λήψεις αυτού του θαύματος της φύσης, η Google συνεργάστηκε με τους Geoff Mackley και Chris Horsly, που είναι εξειδικευμένοι εξερευνητές. «Καταδύθηκαν» 400 μέτρα στον κρατήρα Marum με τον Street View Trekker και συνέλεξαν φωτογραφίες 360 μοιρών από το ηφαίστειο, την λίμνη λάβας αλλά και του γενικότερου τοπίου.


Διαβάστε επίσης: Η έξυπνη ζακέτα της Google και της Levi’s κοστίζει $350 (βίντεο)


Ο Geoff Mackley, εξερευνητής, δήλωσε για την εμπειρία του: «Συνειδητοποίησα πόσο ασήμαντοι είναι οι άνθρωποι όταν βρέθηκα δίπλα σε αυτήν την τεράστια λίμνη λάβας που βράζει».

Με το Street View μπορείτε να περιπλανηθείτε στους δρόμους 81 χωρών και να επισκεφθείτε ιστορικά και φυσικά αξιοθέατα σε όλο τον κόσμο, όπως το Εθνικό Πάρκο Samburu στην Κένυα, το Grand Canyon, ή τα Great Walks στην Νέα Ζηλανδία. Σήμερα, για πρώτη φορά, το Street View πηγαίνει κάτω από την επιφάνεια της γης, κυριολεκτικά στην καρδιά της.

Απολαύστε την εξερεύνηση του κρατήρα Marum και του χωριού Endu του Vanuatu στο Ambrym.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.