XBLOG logo @2x

Η Google διοργανώνει εκδήλωση για τα νέα smartphones της

Η Google ανακοίνωσε ότι θα διοργανώσει μια εκδήλωση στις 4 Οκτωβρίου στο Σαν Φρανσίσκο όπου πιθανότατα θα ανακοινώσει τα νέα της smartphones. Η εταιρία ανέβασε στο YouTube ένα σύντομο teaser βίντεο που δείχνει την ημερομηνία της εκδήλωσης, καθώς και ένα ορθογώνιο στο σχήμα ενός smartphone. Επίσης δημιούργησε ένα νέο site στο madeby.google.com το οποίο αφορά την εκδήλωση και επιβεβαιώνει ότι εκείνη την μέρα θα δούμε το νέο μέλος της οικογένειάς της.

Σύμφωνα με τις φήμες, η Google τέλειωσε με την σειρά Nexus και θα την αντικαταστήσει με τη δική της σειρά που αποκαλεί Pixel. Αυτή είναι μια σημαδιακή κίνηση επειδή, σύμφωνα πάντα με τις φήμες, η Google από εδώ και πέρα θα έχει μεγάλη επιρροή επάνω στα κινητά της, θα αποτελούν premium προτάσεις που θα ανταγωνίζονται τα Galaxy S και τα iPhone (με άλλα λόγια θα είναι ακριβά) και θα τρέχουν Android με επιπρόσθετο λογισμικό της Google (δηλαδή δεν τρέχουν stock Android). Στη σειρά Nexus δεν είχε μεγάλη επιρροή, δεν ήταν όλα premium προτάσεις και έτρεχαν stock Android.

Μια αναφορά από το Android Police αποκαλύπτει ότι φέτος θα δούμε τα Pixel X και Pixel XL τα οποία θα διαθέτουν 5-ιντσών και 5.5-ιντσών οθόνες αντίστοιχα. Και τα δύο smartphones θα κατασκευάζονται από την HTC (όπως το πρώτο Nexus) και θα έχουν τον ίδιο σχεδιασμό. Όπως τα iPhone 7 και iPhone 7 Plus, η μόνη διαφορά θα εντοπίζεται στην οθόνη. Τα κινητά θα κατασκευάζονται από μέταλλο, θα διαθέτουν αισθητήρες δαχτυλικών αποτυπωμάτων στις πλάτες τους και θα έχουν το λογότυπο της Google επάνω τους.

Στο βίντεο βλέπουμε το γνώριμο κουτί αναζήτησης του Google να μεταμορφώνεται σε πλαίσιο κινητού. Αυτό μάλλον υποδηλώνει την στροφή της εταιρίας στο hardware και ότι ξεκίνησε σαν εταιρία Διαδικτύου και τώρα μετατρέπεται σε κατασκευάστρια smartphones. Άλλωστε για αυτό δημιούργησε το site madeby.google.com.

Τα Pixel και Pixel XL έχουν κωδικές ονομασίες Marlin και Sailfish. Και στα δύο περιμένουμε να δούμε κορυφαίο hardware, όπως Snapdragon 820 (ή 821), 4 GB μνήμη RAM και Android Nougat 7.1. Αν οι φήμες αληθεύουν, μπορείτε να τα δείτε στο παρακάτω βίντεο και στις εικόνες:


Η Google πέρα από τα κινητά ετοιμάζει και άλλα εντυπωσιακά προϊόντα. Σύντομα θα κυκλοφορήσει την σύγχρονη εφαρμογή επικοινωνίας Allo με ψηφιακή βοηθό, το Google Home με ψηφιακή βοηθό για να χτυπήσει το Amazon Echo και την Alexa, ίσως ανακοινώσει νέο Chromebook Pixel 3 τώρα που αποσύρθηκε το 2 και ήρθε η ώρα να δούμε τον διάδοχο του Android tablet Pixel C. Πέρα από αυτά, αναμένουμε ακόμη τη νέα γενιά ρολογιών με Android Wear 2 και συσκευές που χρησιμοποιούν την πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Daydream που βασίζεται στο Nougat.

Γενικά περιμένουμε πολλά από τη Google αυτή τη περίοδο. Μείνετε συντονισμένοι στο XBLOG.GR για τα τελευταία νέα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.