XBLOG logo @2x

Η Google ετοιμάζει συσκευή για τα… μάτια

Μπορεί τα γυαλιά Google Glass να απέτυχαν, ωστόσο η Google ετοιμάζει κάτι ακόμα πιο αμφιλεγόμενο, μία «ενδο-οφθαλμική συσκευή». Αυτή η συσκευή θα μπαίνει -κυριολεκτικά- στο μάτι του χρήστη και θα προβάλει διάφορες χρήσιμες πληροφορίες όπως το Glass.

Αυτή η συσκευή δεν υπάρχει ακόμα όμως αποκαλύφθηκε σε πατέντα με τίτλο «Intra-ocular device» (ενδο-οφθαλμική συσκευή) την οποία είχε κατοχυρώσει η Google τον Οκτώβριο του 2014 και πρόσφατα εγκρίθηκε από το γραφείο πατεντών των ΗΠΑ (USPTO).

Google eye device patent

Η πατέντα αναφέρει μονάχα ότι η συσκευή θα τοποθετείται σε ένα εύκαμπτο πολυμερικό υλικό και ότι διαθέτει αποθηκευτικό χώρο, αισθητήρες, μπαταρία και εξαρτήματα επικοινωνίας για να συνδέεται με μια ξεχωριστή εξωτερική συσκευή (δηλαδή με το smartphone του χρήστη). Η μπαταρία θα παίρνει ρεύμα από μία «κεραία συγκομιδής ενέργειας.»

Η εισαγωγή μιας τέτοιας συσκευής δεν θα είναι καθόλου ευχάριστη, αφού απαιτείται μια βελόνα που διεισδύει στον κερατοειδή.

Σίγουρα δεν πρόκειται να κυκλοφορήσει σύντομα στην αγορά αυτή τη συσκευή όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα προσπαθήσει η Google να την πλασάρει στον κόσμο και αν αυτός την αποδεχτεί.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.