XBLOG logo @2x

Nik Collection: Το Photoshop της Google (αξίας $150) έγινε δωρεάν

Nik Collection - Viveza

Το Nik Collection, ένα πακέτο με εφτά εργαλεία φωτογραφίας, έγινε τώρα εντελώς δωρεάν για λήψη. Προηγουμένως, η Google πούλησε τα plug-ins για $149.

Η Google το 2012 εξαγόρασε τη Nik Software που αναπτύσσει το Nik Collection για να βελτιώσει τα δικά της εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών. Η εταιρία έχει έδρα στη Γερμανία και είναι πιο γνωστή για την εφαρμογή Snapseed των Android και iPhone η οποία διαθέτει πολλά εργαλεία επεξεργασίας και ένα απλό γραφικό περιβάλλον. Το Nik Collection από την άλλη μεριά προορίζεται για υπολογιστές και για επαγγελματίες ή ενθουσιώδεις χρήστες. Το Collection πριν το εξαγοράσει η Google κόστιζε $500, όμως μετά την εξαγορά έπεσε στα $150.

Το Nik Collection αποτελείται από τα παρακάτω plug-ins:

  • Analog Efex Pro – Εφέ από κλασικές κάμερες
  • Silver Efex Pro – Εφέ για ασπρόμαυρες φωτογραφίες
  • HDR Efex Pro – HDR εφέ
  • Dfine – Αφαίρεση του θορύβου
  • Color Efex Pro – Διάφορα εφέ για τη διόρθωση των χρωμάτων
  • Viveza – Επιλεγμένη διόρθωση του χρώματος και της τονικότητας χωρίς πολύπλοκες μάσκες
  • Sharpener Pro – Εργαλεία για όξυνση της εικόνας

Τα plug-ins μπορούν να εγκατασταθούν αυτόνομα στον υπολογιστή ή στο Adobe Photoshop. Απαιτείται υπολογιστής με OS X (Mac) ή Windows.

Όσοι το αγόρασαν μετά τη 1η Ιανουαρίου του 2016 θα λάβουν αυτόματα αποζημίωση μέσα στις επόμενες ημέρες. Η Google είχε πει ότι θα επικεντρωθεί στην ανάπτυξη των εφαρμογών Google Photos και Snapseed για κινητά, οπότε το Nik Collection έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Η εταιρία δεν το έχει ενημερώσει εδώ και χρόνια και η σημερινή κίνηση δείχνει ότι δεν ενδιαφέρεται για αυτό (η ανάπτυξη του Snapseed συνεχίζεται και μάλιστα έλαβε νέα χαρακτηριστικά τον προηγούμενο μήνα).

Μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το Nik Collection από εδώ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.