XBLOG logo @2x

Google Maps με πληροφορίες Transit για την Αθήνα

Τα “εγκαίνια” της ελληνικής πλατφόρμας των Google Maps με πληροφορίες Transit ανακοίνωσε η Google, για την εύκολη μετακίνηση στην πόλη με τις αστικές συγκοινωνίες. Η Google, σε συνεργασία με τον ΟΑΣΑ, ενσωμάτωσε στους χάρτες τις πληροφορίες για τις διαδρομές λεωφορείων, μετρό, ηλεκτρικού, τρόλεϊ, τραμ και προαστιακού.

Η πληροφόρηση αυτή παρέχεται δωρεάν στο κοινό μέσα από το maps.google.com/transitathens.

Οι χρήστες μπορούν πλέον με το Google Transit να σχεδιάζουν τις διαδρομές τους στο λεκανοπέδιο της Αθήνας χρησιμοποιώντας τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ οι διαδρομές αυτές εμφανίζονται και ως εναλλακτική επιλογή στις οδηγίες μετακίνησης από τους χάρτες της Google.

Η πρωτοβουλία αυτή, που είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ Google και ΟΑΣΑ, είναι μια επέκταση των δυνατοτήτων που προσφέρονται από τους Google Maps, με πληροφορίες που είναι χρήσιμες τόσο για τους πολίτες που χρησιμοποιούν καθημερινά τα μέσα μαζικής μεταφοράς, όσο και για τους επισκέπτες της Αθήνας.

Φυσικά οι πληροφορίες Transit είναι διαθέσιμες τόσο στους Google Maps στο ίντερνετ, όσο και στην εφαρμογή των Google Maps για κινητά τηλέφωνα.

Για να έχετε άμεση πρόσβαση στις πληροφορίες Transit δεν έχετε παρά να επισκεφθείτε το maps.google.gr, να κάνετε κλικ στο «Λήψη Οδηγιών» και να επιλέξετε την μετακίνηση «Με δημόσια συγκοινωνία» (είναι το εικονίδιο με το λεωφορείο). Αφού εισάγετε στοιχεία εκκίνησης και προορισμού (από πού θα ξεκινήσετε και πού θέλετε να πάτε δηλαδή) κάνετε κλικ στο “Λήψη Οδηγιών” και εμφανίζονται οι οδηγίες για τη μετάβασή σας στον προορισμό σας με τη χρήση αστικών συγκοινωνιών.

Εναλλακτικά, μπορείτε να εισάγετε απευθείας τα στοιχεία εκκίνησης και προορισμού κάνοντας κλικ στο maps.google.gr/transitathens.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.