XBLOG logo @2x

Το Google Lens γνωρίζει τι κρύβεται μέσα στις φωτογραφίες σας

Η Google ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια του Google I/O 2017 ένα νέο λογισμικό που ονομάζει Google Lens και ουσιαστικά είναι το… Google της κάμερας. Δηλαδή με τεχνητή νοημοσύνη καταλαβαίνει το αντικείμενο ή το μέρος που βλέπετε και σας εμφανίζει σχετικές πληροφορίες.

Με τη βοήθεια του Google Lens μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφία ένα προϊόν ή γενικά ένα αντικείμενο, και το Google θα το σκανάρει για να βρει ποιο είναι και να σας δώσει πληροφορίες για αυτό. Για παράδειγμα, άμα φωτογραφίσετε ένα λουλούδι, το Lens θα αναγνωρίσει ακριβώς ποιο είναι, ή αν φωτογραφίσετε ένα μαγαζί θα ψάξει στους Χάρτες και θα σας πει πληροφορίες για αυτό.

Ακόμη, αν φωτογραφήσετε ένα κείμενο σε ξένη γλώσσα, το Google θα την αναγνωρίσει και θα μεταφράσει το κείμενο στη μητρική σας γλώσσα, ή μπορείτε να φωτογραφήσετε το όνομα (SSID) ενός ασύρματου δικτύου WiFi και τον κωδικό πρόσβασης και το Google Lens θα κάνει αυτόματα σύνδεση σε αυτό.

Το Google Lens θα το βρούμε για αρχή στη Google Assistant -που κυκλοφόρησε και για το iOS– και στο Google Photos. Αργότερα θα ενσωματωθεί και σε περισσότερες εφαρμογές της εταιρίας για να τις κάνει πιο “έξυπνες”.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.