XBLOG logo @2x

Larry Page: Ο συνιδρυτής της Google ετοιμάζει ιπτάμενα αυτοκίνητα

Ο συνιδρυτής της Google Larry Page επενδύει λεφτά σε δύο εταιρίες αφοσιωμένες στην ανάπτυξη ιπτάμενων αυτοκινήτων, αποκαλύπτει το Bloomberg Businessweek. Ο Page λέγεται ότι έχει χρηματοδοτήσει την startup Zee.Aero με πάνω από $100 εκατομμύρια από την δημιουργία της το 2010, και δίνει επίσης λεφτά στην Kitty Hawk από το 2015. Ενδιαφέρεται για αυτές τις εταιρίες για προσωπικό όφελος, αναφέρει το Bloomberg, και μάλιστα έχει ένα γραφείο στα κεντρικά γραφεία μιας εταιρίας, όπου τον φωνάζουν με το ψευδώνυμο GUS (the guy upstairs – «ο τύπος στον επάνω όροφο»).

Οι Zee.Aero και Kitty Hawk αναπτύσσουν σχέδια για ιπτάμενα αυτοκίνητα ξεχωριστά σύμφωνα με το Bloomberg, με την Zee.Aero να πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις των πρωτοτύπων της σε ένα αεροδρόμιο που βρίσκεται σε απόσταση μιας ώρας με το αμάξι από τα κεντρικά της Google στο Mountain View. Το Bloomberg αναφέρει ότι η Zee.Aero έχει προσλάβει σχεδιαστές και μηχανικούς αεροδιαστημικής οι οποίοι παλιότερα δούλευαν σε εταιρίες και οργανισμούς, όπως στις NASA, Boeing και SpaceX. Οι φήμες λένε ότι η Zee.Aero δοκιμάζει δύο διαφορετικά μοντέλα, ένα με σχεδιασμό που θυμίζει μικρό αεροπλάνο και ένα με έλικες στις άκρες του.

Ένα πατενταρισμένο σχέδιο της Zee.Aero
Ένα πατενταρισμένο σχέδιο της Zee.Aero

Η άλλη startup που επενδύει ο Page, η Kitty Hawk, λέγεται ότι αναπτύσσει ένα όχημα «που θυμίζει μια γιγάντια έκδοση ενός quadcopter drone,» σύμφωνα με τις πηγές του Bloomberg. Η startup είναι μικρότερη από την Zee.Aero και έχει μηχανικούς που έρχονται από την AeroVelo, μια εταιρία που το 2013 κέρδισε το βραβείο Sikorsky Prize και $250,000 επειδή έφτιαξε ένα “ελικόπτερο” το οποίο τροφοδοτείται από τον άνθρωπο (δείτε το βίντεο παρακάτω).

Το όνειρο ενός ιπτάμενου αυτοκινήτου είναι παλιό και δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί σύντομα. Άραγε ο Larry Page θα καταφέρει να συνεισφέρει στην ανάπτυξη ενός τέτοιου οχήματος;

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.