XBLOG logo @2x

Google Instant Search

Η Google ανακοίνωσε σε event της στο San Francisco την έναρξη μιας νέας υπηρεσίας που υπόσχεται να κάνει την αναζήτηση στο Internet πολύ πιο εύκολη! Το όνομα αυτής, Google Instant Search.

Με αυτή την νέα δυνατότητα μόλις γράφετε ακόμα και ένα γράμμα στο Google αυτομάτως θα εμφανίζονται συναφή αποτέλεσμα χωρίς καν να χρειαστεί να πατήσετε το πλήκτρο της αναζήτησης. Κάθε νέο γράμμα δηλαδή θα αντιστοιχεί ουσιαστικά σε μια διαφορετική σελίδα αποτελεσμάτων αναζήτησης.

Μέχρι τώρα οι περισσότεροι όταν ψάχνουν κάτι στο Google θα δουν σίγουρα τους συνδέσμους στην πρώτη σελίδα, λίγοι θα δουν τα αποτελέσματα στην δεύτερη σελίδα και μετά από εκεί σχεδόν κανένας. Τώρα με το Google Instant δύο γράμματα να πληκτρολογήσετε μόνο θα έχετε δει δύο σελίδες αποτελεσμάτων.

Google Instant Search

Αυτό είναι καλό όχι μόνο για εσάς, αλλά και για την ίδια την Google, γιατί καθώς θα αυξάνονται τα pageviews θα αυξάνεται και τo κέρδος της από το πρόγραμμα AdWords.

Αυτή η αλλαγή θα επηρεάσει όμως και την αγορά του SEO.

SEO είναι οι τεχνικές εκείνες που χρησιμοποιούν οι ειδικοί ώστε τα sites τους να φαίνονται όσο τον δυνατόν υψηλότερα στις μηχανές αναζήτησης. Με το Google Instant οι περισσότερες από αυτές τις τεχνικές καταργούνται γιατί τώρα σπάνια κάποιος θα κάτσει να πληκτρολογήσει ολόκληρη λέξη και να κάνει αναζήτηση.

Η Google υπολογίζει ότι με την χρήση του Google Instant θα «γλιτώνετε» 3-4 δευτερόλεπτα ανά αναζήτηση. Μπορεί να φαίνεται μικρός χρόνος, αλλά είναι σημαντικός.

Εδώ μπορείτε να δείτε το video από το event!

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.