XBLOG logo @2x

Η Google παρουσίασε το Google Home με ψηφιακή βοηθό

Η Google παρουσίασε μαζί με τα Pixel smartphones, το Google Wifi και το Chromecast Ultra το Google Home, δηλαδή την απάντησή της στο Amazon Echo. Το Home είχε παρουσιαστεί ξανά στο συνέδριο προγραμματιστών I/O 2016 όμως τώρα η εταιρία ανακοίνωσε και πότε θα το κυκλοφορήσει.

Υπενθυμίζουμε ότι το Google Home ενσωματώνει δύο μικρόφωνα για να ακούει τα ερωτήματα και τις απαιτήσεις του χρήστη, καθώς και ηχεία για να απαντάει σε αυτά, να παίζει μουσική και να λειτουργεί σαν ξυπνητήρι. Συνδέεται στο Διαδίκτυο και είναι εκεί για τον χρήστη όταν το χρειαστεί. Μόλις αυτός πει «Ok, Google» μπορεί να ρωτήσει ό,τι θέλει και να λάβει άμεση απάντηση χάρη στη πανίσχυρη μηχανή αναζήτησης της εταιρίας.

Ο χρήστης μπορεί να ρωτήσει «τι καιρό θα κάνει απόψε,» «τι έχω στην ατζέντα μου για μετά» και άλλα. Μπορεί επίσης να πει και άλλα πράγματα όπως «ποιος είναι ο κοντινότερος γαλαξίας,» «δείξε μου βίντεο του γαλαξία στη τηλεόραση,» «στείλε μήνυμα,» «παίξε μουσική σε όλα τα ηχεία του σπιτιού,» «άναψε/κλείσε τα φώτα» και άλλα πράγματα που απαιτούν ‘έξυπνο σπίτι’. Θερμοστάτες, τηλεοράσεις, φώτα και άλλες συνδεδεμένες συσκευές μπορούν να διαχειριστούν από το νέο “ηχείο” της Google. Υπάρχει ακόμα και εντολή «αντίο» που μπορεί ο χρήστης να πει όταν φεύγει από το διαμέρισμα και το Home αυτομάτως κλείνει τα φώτα και προσαρμόζει τον θερμοστάτη.

Η συσκευή έχει αρθρωτή βάση και όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες, το κάτω μέρος αλλάζει για να ταιριάζει με το στιλ διακόσμησης του σπιτιού σας. Στο πάνω μέρος υπάρχουν τέσσερα LED φωτάκια στα χρώματα του Google καθώς και επιφάνεια αφής για να χειρίζεστε βασικές λειτουργίες όταν δεν θέλετε να μιλήσετε.

Το Google Home θα κυκλοφορήσει στις 3 Νοεμβρίου στις Η.Π.Α. με κόστος $129, και όσοι το αγοράσουν θα δικαιούνται δωρεάν έξι μήνες συνδρομή στο YouTube Red. Θα πωλούνται ξεχωριστά και βάσεις σε διάφορα χρώματα.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.