XBLOG logo @2x

Gboard: Το πληκτρολόγιο της Google για iPhone ξεχωρίζει από όλα

Η Google αποφάσισε να κυκλοφόρησε και αυτή ένα πληκτρολόγιο για το iPhone της Apple, το οποίο όμως ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα γιατί ενσωματώνει τη μηχανή αναζήτησης Google.

Το πληκτρολόγιο ονομάζεται Gboard και εμφανισιακά θυμίζει το προ-εγκατεστημένο πληκτρολόγιο του iOS. Ωστόσο το Gboard διαθέτει και ένα κουμπί της Google στο αριστερό μέρος το οποίο επιτρέπει την άμεση αναζήτηση στο Google χωρίς να αλλάξετε εφαρμογή. Ο χρήστης μπορεί να βρει αμέσως αυτό που ψάχνει, να αντιγράψει τις πληροφορίες με ένα tap και να τις στείλει σε φίλο του ή να βρει GIFs και emojis για αποστολή.

Με τα υπόλοιπα πληκτρολόγια για iPhone για να κάνετε αναζήτηση στο Διαδίκτυο θα πρέπει να κλείσετε την εφαρμογή στο προσκήνιο, να ανοίξετε τον browser, να κάνετε αναζήτηση και ύστερα να γυρίσετε στη προηγούμενη εφαρμογή. Με το πληκτρολόγιο της Google όμως η αναζήτηση βρίσκεται μονάχα ένα πάτημα μακριά. Τέλος, διαθέτει και τη λειτουργία swipe για να σχηματίζετε λέξεις απλά σέρνοντας το δάχτυλό σας πάνω από τα γράμματα.

Μπορείτε να δείτε πως ακριβώς δουλεύει στο παρακάτω βίντεο:

Μπορείτε να κατεβάσετε το Gboard από το App Store δωρεάν. Δυστυχώς, μέχρι στιγμής υποστηρίζει μόνο την αγγλική γλώσσα και για αυτό έχει κυκλοφορήσει μόνο για όσους μένουν στις ΗΠΑ.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.