XBLOG logo @2x

Gboard: Το πληκτρολόγιο της Google για το iPhone απέκτησε Ελληνικά

Τον Μάιο του 2016, έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά το Gboard, το νέο πληκτρολόγιο της Google για το iPhone που επιτρέπει την αναζήτηση και την αποστολή πληροφοριών, GIFs, emoji και πολλών άλλων, κατευθείαν από το πληκτρολόγιο του κινητού. Λίγους μήνες μετά, τον Ιούλιο, το πληκτρολόγιο έμαθε τις πρώτες του γλώσσες. Σήμερα η Google κάνει το επόμενο βήμα και αναβαθμίζει την εμπειρία του Gboard στα iPhone μέσω της προσθήκης 15 ακόμη γλωσσών, της σύνδεσης των Google Doodles με το πληκτρολόγιο, την διάθεση νέων emoji, και την εισαγωγή της υπηρεσίας φωνητικής πληκτρολόγησης (voice typing).

Από σήμερα, το Gboard θα είναι διαθέσιμο και στα Κροατικά, Τσέχικα, Δανέζικα, Ολλανδικά, Φινλανδικά, Ελληνικά, Πολωνικά, Ρουμάνικα, Σουηδικά, Καταλανικά, Ουγγρικά, Μαλαισιανά, Ρωσικά, Ισπανικά Λατινικής Αμερικής και Τούρκικα. Για να αποκτήσετε την λειτουργία πληκτρολόγησης, αναζήτησης και διαμοιρασμού σε αυτές τις νέες γλώσσες, ανοίξτε την εφαρμογή Gboard και κατόπιν μεταβείτε στις «Γλώσσες > Προσθήκη γλώσσας».

Το Gboard μιλάει επίσης «άπταιστα» την παγκόσμια γλώσσα των emoji. Ο χρήστης μπορεί να αναζητήσει και να στείλει όλα τα τελευταία emoji από το iOS 10.


Διαβάστε επίσης: iSquare: Βοηθάνε τα iPad στην εκπαίδευση στην Ελλάδα;


Όπως στην αρχική σελίδα της Google, τώρα θα βλέπετε ενημερώσεις του Doodle της Google στο Gboard για τις ξεχωριστές ημερομηνίες καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου, όπως διακοπές, εκδηλώσεις, αξιοσημείωτα επιτεύγματα και γενέθλια σημαντικών ανθρώπων. Τις μέρες που υπάρχει Google Doodle, ένα κουμπί ‘G’ στο πληκτρολόγιο θα κινείται ακατάπαυστα. Με ένα γρήγορο πάτημα θα ανοίγει το έργο τέχνης και θα δίνει περισσότερες πληροφορίες για εκείνη την ημέρα.

Με τη σημερινή αναβάθμιση και την προσθήκη της φωνητικής πληκτρολόγησης, μπορείτε να υπαγορεύετε απευθείας στο Gboard. Για να γράψετε ένα τέτοιο μήνυμα, απλώς πατήστε το εικονίδιο μικροφώνου.

Για να αποκτήσετε τα νέα χαρακτηριστικά απλά ενημερώστε την εφαρμογή μέσω του App Store στη συσκευή σας.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.