XBLOG logo @2x

Google Art Project: Τα πιο φημισμένα μουσεία στην οθόνη σου!

Τα αποκαλυπτήρια του Art Project έκανε σήμερα στο Λονδίνο η Google, μίας συνεργασίας με ορισμένα από τα πιο φημισμένα μουσεία τέχνης σε όλο τον κόσμο! Σκοπός του project είναι να έχει ο κόσμος την δυνατότητα να δει λεπτομερώς πάνω από 1.000 έργα τέχνης στο ίντερνετ!

Τα τελευταία δύο χρόνια η Google εργάστηκε σε 17 μουσεία τέχνης σε όλο τον κόσμο.

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας μπορεί να το δει κανείς στο www.googleartproject.com, όπου είναι συγκεντρωμένες ορισμένες από τις υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες γνωστών έργων τέχνης, ενώ οι χρήστες έχουν και την δυνατότητα πανοραμικής περιήγησης σε κάποιες γκαλερί με τη χρήση της τεχνολογίας Street View εσωτερικού χώρου!

Το εύρος των έργων τέχνης που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα της Google είναι τεράστιο και περιλαμβάνει έργα από τη Γέννηση της Αφροδίτης του Botticelli  έως και το  No Woman, No Cry του Chris Ofili, τα μεταϊμπρεσιονιστικά έργα βυζαντινής εικονογραφίας του Cezanne, τις οροφές των Βερσαλλιών, ναούς της αρχαίας Αιγύπτου, τη συλλογή Whistlers, αλλά και έργα του Rembrandt ανά την υφήλιο.

Συνολικά, έχουν συμπεριληφθεί 486 καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο!

Δες το βίντεο που ακολουθεί σχετικά με τη χρήση και τις λειτουργίες του Google Art Project!

Ακολουθούν τα βασικά χαρακτηριστικά του Google Art Project:

Εξερεύνηση των μουσείων με την τεχνολογία Street View

Οι επισκέπτες του www.googleartproject.com μπορούν να κινούνται εικονικά μέσα στην γκαλερί, επιλέγοντας τα έργα τέχνης που θέλουν να δουν. Κάνονας κλικ στο έργο τέχνης που τους ενδιαφέρει μπορούν να δουν εικόνες υψηλής ανάλυσης, να διαβάσουν πληροφορίες για το έργο, να βρουν άλλα έργα του ίδιου καλλιτέχνη, καθώς επίσης και να δουν βίντεο στο YouTube που σχετίζονται με το συγκεκριμένο έργο τέχνης!

Ένα ειδικά σχεδιασμένο όχημα του Street View τράβηξε φωτογραφίες 360 μοιρών του εσωτερικού επιλεγμένων γκαλερί, οι οποίες στη συνέχεια ενώθηκαν, επιτρέποντας την αρμονική περιήγηση σε περισσότερα από 385 δωμάτια μέσα στα μουσεία! Το εσωτερικό των γκαλερί μπορεί επίσης να εξερευνηθεί από το Street View in Google Maps.

Χρήση τεχνολογίας Gigapixel

Επίσης κάθε ένα από τα 17 μουσεία που συμμετέχουν στο Google Art Project, επέλεξαν από ένα έργο τους, το οποίο φωτογραφήθηκε σε εξαιρετική λεπτομέρεια με τη χρήση τεχνολογίας φωτογραφίας gigapixel! Κάθε εικόνα περιέχει 7 δισεκατομμύρια pixels, επιτρέποντας έτσι στον θεατή να δει λεπτομέρειες που δεν θα μπορούσε να δει με γυμνό οφθαλμό!

Τα μουσεία ακόμη παρείχαν φωτογραφίες για τη συλλογή που περιλαμβάνει πάνω από 1.000 έργα τέχνης, η ανάλυση των οποίων σε συνδυασμό με ειδικά κατασκευασμένο zoom viewer δίνει τη δυνατότητα στους λάτρεις της τέχνης να ανακαλύψουν πτυχές των έργων που μπορεί να μην είχαν δει ποτέ από κοντά, όπως ας πούμε τους ανθρώπους στον ποταμό στο έργο του El Greco View of Toledo ή τις μεμονωμένες κουκίδες στο Grandcamp, Evening του Seurat.

Δημιουργείστε τη δική σας συλλογή

Η λειτουργία «Create your own collection» επιτρέπει στους χρήστες να αποθηκεύσουν συγκεκριμένες οπτικές οποιουδήποτε από τα 1000 έργα τέχνης, «χτίζοντας» έτσι τη δική τους συλλογή. Σε κάθε πίνακα μπορούν επίσης να προστεθούν σχόλια, ενώ όλη τη συλλογή τους οι χρήστες μπορούν να την μοιραστούν με τους φίλους τους, εργαλείο χρήσιμο ειδικά σε περιπτώσεις μαθητών ή άλλων ομάδων που πρέπει να δουλέψουν σε ομαδικές εργασίες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.