XBLOG logo @2x

Η Google ανακοίνωσε το νέο λειτουργικό σύστημα Android Things

Η Google λάνσαρε το Android Things, μια πλατφόρμα για το Internet of Things που επιτρέπει στους προγραμματιστές να φτιάξουν συνδεδεμένες συσκευές χρησιμοποιώντας τεχνολογίες (API) του Android και τις cloud υπηρεσίες της Google για να στείλουν updates και να ενεργοποιήσουν τις φωνητικές εντολές.

Η εταιρία δήλωσε ότι συνδυάζει το Brillo, το προηγούμενο Internet of Things λειτουργικό της, με εργαλεία όπως το Android Studio, το Android SDK, το Google Play Services και το Google Cloud Platform για να κάνει ευκολότερη την δημιουργία έξυπνων συσκευών. Η εταιρία θα βοηθήσει όσους δουλεύουν με Brillo για να μεταφέρουν τα projects τους στη νέα πλατφόρμα.

Η Google δουλεύει επίσης για να ενσωματώσει στο Android Things υποστήριξη για το Weave. Αυτή είναι μια δική της τεχνολογία επικοινωνίας για το Internet of Things χάρη στην οποία οι IoT συσκευές μπορούν να αλληλεπιδρούν. Οι Philips και Samsung έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το Weave στα προϊόντα Hue και SmartThings αντίστοιχα, και στο μέλλον περισσότερες κατασκευάστριες, όπως οι Belkin WeMo, LiFX, Honeywell, Wink, TP-Link και First Alert, θα την χρησιμοποιήσουν.

Όσοι ενδιαφέρεστε μπορείτε να κατεβάσετε το Android Things από εδώ. Μπορείτε να ενσωματώσετε το Android στα κιτ προγραμματισμού Intel Edison, NXP Pico και Raspberry Pi 3, και χάρη σε αυτή τη δυνατότητα η Google ελπίζει ότι στο μέλλον θα έχει την πρωτιά και στο Internet of Things. Προς το παρόν το λειτουργικό είναι σε δοκιμαστική έκδοση (Developer Preview).

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.