XBLOG logo @2x

Android Instant Apps: Το μέλλον των sites/apps είναι εδώ

Η Google ξεκίνησε την δοκιμή του Instant Apps, ενός εξελιγμένου χαρακτηριστικού για το Internet που θα αλλάξει τον τρόπο που χρησιμοποιούμε τα site και τις αντίστοιχες εφαρμογές τους. Αρχικά η εταιρία είχε μιλήσει για αυτό κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Google I/O 2016 αλλά τώρα τέλειωσε την ανάπτυξή του.

Με το Instant Apps στο Android, κάθε φορά που μπαίνετε σε έναν ιστότοπο ο οποίος έχει κυκλοφορήσει και την αντίστοιχη εφαρμογή του για Android, αντί για το site θα φορτώνει αυτόματα μια “ελαφριά” έκδοση της εφαρμογής για να έχετε μια πιο ολοκληρωμένη και ομαλή εμπειρία. Η εφαρμογή δεν εγκαθιστάται στο κινητό και φορτώνει μόνο για να δείτε το περιεχόμενο που ψάχνατε στο Google.

Google Android Instant Apps

Το χαρακτηριστικό Instant Apps είναι ακόμα σε αρχικό στάδιο και μόνο λίγα sites το εκμεταλλεύονται (BuzzFeed, Wish, Periscope, Viki). Σύντομα θα ξεκινήσουν οι πραγματικές δοκιμές και η Google θα ενημερώσει τους προγραμματιστές εφαρμογών Android πότε θα μπορούν να το δοκιμάσουν. Το κιτ ανάπτυξης εφαρμογών (SDK) θα γίνει διαθέσιμο μέσα στους επόμενους μήνες.

Το XBLOG χρησιμοποιεί cookies για την ορθή λειτουργία του.